UPDATE, ora 19.45: În acest moment, aproximativ 7500 de abonați din 12 comune – Berca, Unguriu, Pârscov, Cozieni, Bozioru, Colți, Odăile, Brăești, Tisău, Vernești, Măgura și Viperești – sunt nealimentați cu energie electrică în urma furtunii din această după-amiază.

UPDATE, ora 19.30: un autoturism a fost luat de apele umflate ale pârâului Nișcov. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Incidentul s-a produs în satul Salcia din comuna Tisău. În mașină nu se aflau  persoane.

UPDATE, ora 18.40: hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de posibile depășiri ale cotelor de inundații pentru pârâul Câlnău, Bâsca Chiojdului și Nișcov.

UPDATE, ora 18.20: polițiștii rutieri și echipe ale SDN Buzău acționează pe DN 10 între Viperești – Cislău și Nehoiu – Siriu, unde s-a acumulat apă pe carosabil. Șoferii trebuie să circule cu prudență în aceste zone și să respecte indicațiile acestora.

UPDATE, ora 18.00: pompierii buzoieni intervin în acest moment pentru scoaterea apei din mai multe gospodării din Buzău (zona Viilor și Rahovei), un subsol de bloc și Grădinița Boboceii din zona Obor, precum și la Tisău, unde mai multe curți și case au fost inundate.

Furtuni puternice afectează la această oră o mare parte din județul Buzău.

Până la orele 18.30, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, valabilă pentru localitățile Buzău, Râmnicu Sărat, Berca, Pătârlagele, Vernești, Vadu Pașii, Merei, Mărăcineni, Pârscov, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Cochirleanca, Tisău, Grebănu, Lopătari, Cislău, Ziduri, Costești, Topliceni, Calvini, Cernătești, Chiojdu, Pietroasele, Beceni, Vintilă Vodă, Breaza, Scorțoasa, Viperești, Buda, Podgoria, Săhăteni, Ulmeni, Stâlpu, Săpoca, Pănătău, Mânzălești, Bisoca, Cătina, Cozieni, Brăești, Unguriu, Măgura, Năeni, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Colți, Bozioru, Odăile, Cănești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile, Pardoși.

În acest moment, circulația se desfășoară cu dificultate pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, în zona Pod Mărăcineni, din cauza apei acumulate pe carosabil.

De asemenea, circulația este blocată din cauza apei acumulate în pasajul rutier din Bariera Brăilei.

Foto adevarul.ro

UPDATE, ora 18.40: hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de posibile depășiri ale cotelor de inundații pentru…

Gepostet von Instituția Prefectului – Județul Buzău am Donnerstag, 20. Juni 2019

DISTRIBUIȚI
loading...