Aproape o mie de buzoieni şi spectatori veniţi din judeţele vecine au participat, sâmbătă seară, la primul concert din târgul Drăgaica, eveniment ce l-a avut cap de afiş pe Mihai Mărgineanu.

Cea de a 240-a ediţie a Drăgăicii oferă posibilitatea publicului de a asista în fiecare seară, timp de două săptămâni, la concertele unora dintre cei mai apreciaţi artişti români: 3 Sud Est, Nico, Andreea Bănică, Smiley, Andreea Eremia, Feli, Pepe, Nicoleta Nucă, Grasu XXL, Proconsul, Puya, Ionuţ Dolănescu, Mircea Vintilă şi Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Maria Cârneci, Taraful de la Clejani etc. În plus, pe 16 şi 17 iunie, în Drăgaică va avea loc Festivalul Naţional „Benone Sinulescu”, alături de marele artist buzoian urmând să cânte alte nume mari ale folclorului românesc.

În prima zi a Drăgăicii, sâmbătă, buzoienii au avut ocazia să urmărească, pe un ecran gigant, finala de la Roland Garros, câştigată de Simona Halep. În deschidere, Primăria a organizat o paradă a portului popular, pe traseul Platoul Dacia-Târgul Drăgaica.

Pe seară, sute de buzoieni s-au oprit în faţa scenei special amenajată în cadrul târgului pentru a asista la primul mare concert al acestei ediţii. În acest timp, terasele, standurile şi comediile au fost luate cu asalt de alte câteva sute de buzoieni.

Începând cu ora 18,00, pe scenă au urcat Traian Popescu, Ansamblul „Plaiurile Mioriţei”, Cristina Nicolae, Adriana Stuparu şi Diana Ioniţă. Publicul a cântat alături de artişti şi au format hore în faţa scenei. Cel mai aşteptat moment al serii l-a constituit concertul lui Mihai Mărgineanu. Încă de la apariţia pe scenă, artistul a fost ovaţio­nat şi strigat din public pe numele personajului pe care îl interpretează în serialul Las Fierbinţi: „Ardiles!”. Acompaniat de trupa sa, celebră pentru calitatea instrumentiştilor, din care mai nou face parte şi chitaristul Alex Muşat (finalistul de la Vocea României), Mărgineanu şi-a cucerit publicul din primele clipe prin stilul său jovial. Şi-a făcut inclusiv timp să le explice spectatorilor mai vocali că el nu cântă manele, indiferent de câte ori îi vor cere lucrul acesta din public. Piese precum „Mă iubeşte femeile“, „Gore din Chitila“, „Paraschivo“, „Zariţa”, „Jeana”, „Aviaţia” şi multe altele, au  încântat publicul.

A doua seară, duminică, pe scena din Drăgaică au urcat Diana Ştefănescu, Undercover, Dora şi Prietenii şi băieţii de la 3 Sud Est.

Seria concertelor continuă în această seară, luni 11 iunie, de la ora 18,00, cu Seara Divelor: Maria Burlacu, Nicoleta Nucă, Andreea Bănică, Nico şi Elena Gheorghe.

DISTRIBUIȚI
loading...