Amenajat în Mărăcineni pe locația fostul restaurant Milenium, Spitalul de Boli Cronice și Îngrijiri Paliative „Medinvest” a fost inaugurat vineri în cadrul unui eveniment la care au participat numeroși invitați din domeniul medical dar și oficialități locale. Unitatea medicală este un proiect 100% privat implementat de către medicul Paul Costache și soția acestuia Gabriela Costache, și care urmează să fie derulat cu sprijinul unor medici cunoscuți în plan local, național dar și internațional precum chirurgul Marius Anastasiu care va coordona Departamentul de Îngrijiri Paliative în cadrul spitalului.

Situat pe E85, la ieșire din Mărăcineni spre Focșani, unitatea medicală,  dotată la standarde europene și cu aparatură de nouă generație, are în structură 57 de paturi, dintre care 32 pentru boli cronice şi 25 pentru îngrijiri paliative. Pacienţii vor beneficia aici de o îngrijire aparte, bazată nu atât pe medicamentaţie cât pe un stil de viaţă binefăcător potrivit reprezentanților spitalului. Deocamdată însă doar serviciile pentru10 paturi sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru celelalte locuri pacientul fiind nevoit să îşi achite integral spitalizarea.  „Vom face în așa fel încât efortul financiar pe care îl vor face cei care vor veni aici să fie răsplătit din plin și ceea ce au investit  în sănătate venind la noi să nu fie considerată o pierdere ci un câștig”, a precizat medicul Paul Costache.

La acest moment, spitalul are 30 de angajati, medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar şi va fi coordonat de Dr. Paul Costache care mai deține în Buzău, împreună cu soția sa,  un restaurant veggetarian și Clinica Medinvest care aniversează 20 de activitate în Buzău.