• Regia spectacolului îi aparţine fostului director al Teatrului ,,G. Ciprian“ Răzvan Dincă

Elogii în presa naţională după mult aşteptata premieră a musicalului „Mamma Mia!”, din distribuţia căruia face parte şi buzoianca Bianca Purcărea. Primul musical de pe Broadway produs în România a umplut la refuz, vineri, 25 mai, Sala Palatului din Bucureşti, cei peste 4.000 de spectatori cântând şi dansând alături de nume mari ale scenei româneşti: Loredana Groza, Horia Brenciu, Aurelian Temişan, Anca Ţurcaşiu, Mirela Vaida etc.

Succesul i se datorează în mare măsură şi regizorului Răzvan Ioan Dincă, fostul director al Teatrului „G. Ciprian” din Buzău, şi soţiei sale, Violeta Dincă, cea care a semnat coregrafia spectacolului.

16.000 de bilete vândute în doar patru zile!

„Mamma mia!” a avut deja în week-end patru repre­zentaţii, după ce a reuşit să vândă 16.000 de bilete în numai patru zile.

„Musicalul are la bază un scenariu simplu şi direct, plin de situaţii amuzante sau serioase, însă muzica trupei ABBA este ceea ce atrage ca un magnet. După aproape patru decenii, ea rămâne la fel de proaspătă şi toate hiturile lor sunt în acest musical. După cei prezenţi în sală, artiştii de pe scenă au părut stimulaţi cu toţi de ideea distribuirii lor într-un asemenea blockbuster şi au jucat, au cântat şi au dansat cu mare entuziasm. Horia Brenciu, Aurelian Temişan sau Anca Ţurcaşiu s-au ridicat la nivelul celebrităţii lor, dar criticii au fost de părere că Mirela Vaida a avut ceva în plus în ceea ce priveşte naturaleţea şi firescul jocului de scenă. Chiar dacă s-a cântat în limba română şi chiar dacă vocile şi tehnica vocală ale artiştilor români difereau de original, reîmprospătarea aranja­mentului instrumental a fost excelentă, piesele sunând parcă mai ritmat şi mai dinamic decât pe ABBA Gold”, a apreciat Alexandru Pătraşcu după premieră, într-un articol publicat pe blogul ,,Despre Operă“.

Peste 200 de costume, 17 numere coregrafice, 23 de piese ale trupei ABBA şi sute de ore de muncă au fost necesare pentru a pune în scenă primul musical de pe Broadway.

„E o bucurie continuă, o nebunie atât de frumoasă” 

Buzoianca Bianca Purcărea interpretează în spectacol rolul fiicei personajului principal, jucat de Loredana Groza. În ajunul nunţii, fiica doreşte să-şi cunoască tatăl natural şi aduce pe insula grecească unde are loc evenimentul trei bărbaţi din trecutul romantic al mamei (roluri interpretate de Aurelian Temişan, Horia Brenciu şi Adrian Nour).

„<Mamma Mia!> este proiectul la care am visat şi din care mi-am dorit să fac parte încă de când l-am des­coperit. E o bucurie continuă, o nebunie atât de frumoasă şi plină de provocări din care sunt onorată să fac parte şi pentru care sunt recunoscătoare. Ştiu că poate părea ciudat, dar totul a decurs perfect, însă, dacă ar fi totuşi să găsesc un moment mai special de la repetiţii, ar fi acela în care am început cu toţii să ne însuşim personajele şi să vorbim numai în replicile din spectacol”, a declarat Bianca Purcărea înaintea premierei.

Artiştii din distribuţia musicalului au luat lecţii de canto cu vocal-coachul Mary Hammond, iar sonorizarea de Broadway a fost asigurată de Andrew Johnson, sound designer cu o experienţă vastă în musicalurile international.

După spectacolele de la Bucureşti, „Mamma mia!” pleacă în turneu la Cluj şi pe litoral.

DISTRIBUIȚI
loading...