Atmosferă de excepție la Sărata Monteoru, în ultima seară a BuzăuFest. Peste 11.500 de oameni au luat parte sâmbătă la un concert care a avut-o cap de afiș pe Loredana. Prestația artistei a fost una la înălțime, dovedind că nu degeaba este considerată o adevărată divă a scenei muzicale din România.

Cea de a doua zi a BuzăuFest a debutat la ora 10,30 cu Cross-ul Tineretului – o tradiţie reînviată la ediția de anul trecut, la care au participat 250 de elevi, premiați cu medalii, cupe și dulciuri. A urmat un spectacol susținut de elevii Liceului de Artă „Margareta Sterian” (muzică clasică instrumentală, dans modern, momente de teatru, muzică uşoară) și activitățile gărzilor romane și dacice (războaiele lui Traian cu Decebal, ritual sarmatic, incinerarea lui Decebal (Rugul lui Zamolxe), lupte de gladiatori, dansuri antice, târg de sclavi).

De la ora 20,00, pe scena amplasată pe terenul de sport din Monteoru au urcat artistele buzoiene Adriana Stuparu, Simona Bănică, Mirela Ursache și Bianca Mihai. În deschiderea concertului Loredana, buzoienii au fost introduși în atmosferă de Uddi și ale sale piese care au dominat topurile: „Aseară ți-am luat basma”, „Bună, Mărie”, „Ipotecat” etc.

A urmat cel mai așteptat moment al serii și al festivalului de anul acesta, concertul Loredana. Artista a urcat pe scenă alături de trupa Agurida și a abordat un repertoriu din care au făcut parte piese din toate etapele carierei sale, începând de la „Bună seara, iubite”, „Apa”, „Trandafir de la Moldova”, „Șatra în asfințit” și până la cel mai recent single, „Îngeri”. Spre deliciul publicului, Loredana a adaptat versurile piesei „Constantine, Constantine” pentru publicul buzoian. A provocat spectatorii să creeze un moment special, și aceștia au rezonat aprinzând cu toții în același timp telefoanele mobile. Artista a cântat la chitară și la tobă, acompaniată de membrii trupei Agurida, iar buzoienii au cântat alături de ea, formând la final hore în public.

Loredana le-a vorbit buzoienilor despre succesul musicalului „Mamma Mia!”, în care joacă rolul principal, amintind că spectacolul este regizat de Răzvan Dincă, cel care locuiește chiar la Sărata Monteoru.

La finalul concertului, artista, alături de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, au  dat startul numărătorii inverse până la declanșarea unui impresionat foc de artificii.

DISTRIBUIȚI
loading...