• O promoție de excepție și-a luat astăzi adio de la cel mai titrat colegiu buzoian

O nouă promoție de absolvenți și-a luat astăzi „adio” de la Colegiul „B. P. Hasdeu”. Dincolo de emoționanta festivitate care a devenit deja o tradiție, cel mai titrat liceu buzoian se evidențiază anul acesta prin câteva rezultate excepționale. Șefa promoției 2018, Maria Burlacu, a absolvit cu 10 pe linie; mai mult hasdeianca a avut începând din clasa a V-a și până în clasa a XII-a doar medii de 10 (!). În plus, cea de a doua medie de absolvire din Hasdeu a fost anul acesta 9,99 – Mădălina Popescu, iar hasdeianca Gabriela Oprea a fost deja admisă la Oxford, după ce luna aceasta a luat Bacalaureatul (sesiunea dedicată olimpicilor) cu media 9,95.

Respectând tradiția Hasdeului, toți absolvenții, grupați pe clase, alături de profesorii diriginți, s-au aflat astăzi în curtea liceului, îmbrăcați în robe albastre. La festivitate au fost prezenți, din partea autorităților locale, prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, viceprimarul Ionuț Apostu și șefele Inspectoratului Școlar Județean, Otilia Trifan și Geta Burducea.

„Nu uitați niciodată urma pașilor voștri și reveniți aici, acasă, la Hasdeu!”

În deschiderea festivității, hasdeianca Dora Gaitanovici, calificată la finala națională Eurovision, a cântat imnul Hasdeului. A urmat discursul directorului Ionel Banu, cel care le-a transmis absolvenților să fie siguri pe alegerile pe care urmează să le ia în viață, reamintindu-le că au datoria să reprezinte Hasdeul în lume. „Nu uitați niciodată urma pașilor voștri și reveniți aici, acasă, la Hasdeu!”, le-a mai transmis Ionel Banu absolvenților.

După intonarea imnului Gaudeamus, au fost oferite diplome de merit pentru hasdeienii care s-au evidențiat pe parcursul celor patru ani: „Diploma pentru înțelegerea ideii de performanță”, „Diplomă pentru reprezentarea Hasdeului în plan internațional”, „Diplomă pentru altruism”, „Diplomă pentru implicarea în activitățile școlare și extrașcolare” etc.

Piesa „Forever Young”, cântată în cor de toți absolvenții

A urmat momentul artistic susținut de absolventa Gabriela Dimofte, cea care a cântat piesa „Forever Young”, fiind susținută pe refren de toți absolvenții, într-un moment ce i-a făcut pe mulți să lăcrimeze.

După ce reprezentanții absolvenților au predat cheia Hasdeului elevilor de clasa a IX-a, directorul Ionel Banu, alături de absolvenți au rostit în cor jurământul Hasdeului, prin care fiecare promoție își ia angajamentul să „nu se piardă în mulțime” și să își reamintească tot timpul de anii petrecuți la cel mai titrat liceu buzoian.

La final, ca în fiecare an, într-o ploaie de confetti, absolvenții și-au aruncat tocile în aer și și-au luat adio în lacrimi pe piesa „Time to Say Goodbye”.