Președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu, a votat, duminică dimineață, la ora 9,30, la Școala Generală „Episcop Dionisie Romano”.

El a declarat că nu a venit să voteze împotriva unei minorități: „Am fost să votez la referendum, este o obligație cetățenească a mea; am dat curs și invitației Bisericii de a participa la acest referendum, dar și din respect pentru cele trei milioane de semnături strânse care au declanșat acest demers. Nu am venit să votez împotriva unei minorități, am venit să votez pentru redefinirea familiei, ca fiind formată dintr-un bărbat și o femeie. În schimb, după cum bine știți, România este una dintre cele mai tolerante țări din lume, și nu cred că noi avem dreptul să interzicem cuiva libera exprimare sau dreptul a două persoane de același sex de a trăi împreună, dar în statul român este bine ca, în fața Stării Civile, căsătoria să fie între un soț și o soție”.

Marcel Ciolacu a mai spus că, după referendum, Parlamentul trebuie să înceapă demersurile pentru legiferarea parteneriatului civil: „Nu consider că acest referendum trebuie să producă o nouă dezbinare între români; dimpotrivă, ar trebui să găsim punctele comune care ne unesc, societatea românească este suficient de radicalizată, și este normal ca, după acest referendum, în Parlamentul României – atât în Camera Deputaților, cât și în Senat – să înceapă un demers democratic și foarte deschis, să discutăm despre parteneriatul civil. Numai astfel vom arăta Europei și lumii că suntem la fel de toleranți și, nu în ultimul rând, să ne recâștigăm credibilitatea în fața Europei”, a mai spus liderul social-democrat buzoian.

De asemenea, el s-a arătat convins că referendumul va fi validat: „Prezența de sâmbătă a fost destul de slabă, dar sunt ferm convins că astăzi va veni mult mai multă lume și vom atinge pragul de 30 la sută, ca referendumul să fie validat”, a mai declarat președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIȚI
loading...