Cea mai mare acțiune de ecologizare din România a cuprins sâmbătă și Buzăul. Voluntari, instituții și agenți economici din peste 20 de localități ale județului Buzău au participat la acțiunile de ecologizare organizate sâmbătă, în cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!”, cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei.

Evenimentul – care a reunit anul acesta 150 de țări de pe toate meridianele globului – a devenit, din 2010, cea mai amplă acțiune civică și în România, reunind an de an sute de mii de voluntari dornici să ajute la colectarea deșeurilor reciclabile care poluează locurile publice.

Cele 24 de localități care au participat la acțiunea „Let’s Do It, Romania! – Ziua Națională a Curățeniei” sunt Buzău, Rm. Sărat, Valea Râmnicului, Cislău, Măgura, Unguriu, Berca, Vernești, Vadu Pașii, Săgeata, Poșta Câlnău, Zărnești, Mărăcineni, Săpoca, Vintilă Vodă, Lopătari, Beceni, Cernătești, Merei, Ulmeni, Pietroasele, Năeni, Tisău, și Scorțoasa. În cadrul acțiunii de ecologizare au fost vizate parcurile și alte locuri publice, dar și cursurile de apă, în special în cazul localităților rurale.

Acțiunea de strângere a deșeurilor din municipiul Buzău a avut între orele 9,00 și 11.00, la care au fost prezenți și primarul Constantin Toma, viceprimarul Ionuț Apostu, deputatul Marcel Ciolacu, lider al PSD Buzău, precum și deputatul Ionela Dobrică, lider al tinerilor social-democrați buzoieni. De asemenea, OMV Petrom, prin Assetul IX Moldova-Sud, a participat la acțiune cu peste 30 de voluntari.

La încheierea acțiunii, primarul Constantin Toma a postat pe pagina sa oficială de Facebook o înregistrare video, prin care a făcut cunoscută decizia municipalității de a permanentiza asemenea acțiuni de curățenie, care la început vor avea o ritmicitate lunară, pentru ca, în anul 2019, să se desfășoare săptămânal: „Am participat în parcul Crâng, alături de câteva sute de buzoieni,la o amplă acțiune de curățenie, organizată de echipa <Let’s Do It, România>! Începând din 15 octombrie, vom demara un program de astfel de acțiuni ce vor avea loc cu regularitate, anul acesta lunar, de anul viitor probabil săptămânal, pentru a efectua în primul rând o acțiune de educație. Vă mulțumesc foarte mult și vă invit la curățenie, oriunde ne aflăm!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

La rândul său, deputatul Marcel Ciolacu a mulțumit, tot pe Facebook, buzoienilor care au participat sâmbătă la acțiunea de ecologizare a Crângului: „Ziua Mondială a Curățeniei – Let’s do it Romania! Let’s do it Buzău! Felicitări și mulțumiri celor care au fost alături de noi astăzi (sâmbătă, n.r.), respectiv voluntarilor, organizațiilor, instituțiilor și agenților economici locali pentru organizarea și implicarea în cea mai mare acțiune de ecologizare la nivel național! Ziua curățeniei în fiecare zi pentru județul nostru!”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. N-o să ne facem bine niciodată! Până nu bagă și politicianul capu-n poză, nu se poate! De parcă curățenia ar fi apanajul politicienilor!

Comments are closed.