Aproximativ 10.000 de oameni au poposit vineri, 1 iunie, la Monteoru, în prima zi a BuzăuFest.

Cea de a doua ediție a festivalului a fost deschisă, pe terenul de sport din stațiunea Sărata Monteoru, de către președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, însoțit de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, președintele Raionului Soroca din Republica Moldova, Ghenadie Muntean și reprezentanta Ministerului Turismului, Irina Molnar. La eveniment au mai luat parte parlamentarii Lucian Romașcanu, Sebastian Radu, Ionela Dobrică și Sorin Lazăr, și o delegație din China.

Începând cu ora 12,00, gărzile romane și dacice au încântat publicul cu activități precum: lupte de gladiatori, dansuri antice, bătălii între trupele romane şi războinicii daci, târg de sclavi etc. A urmat parada portului popular susținută de reprezentanți ai tuturor ansamblurilor din județ, îmbrăcați în costume populare.

De la ora 14.30, în parcul din stațiune, a avut loc a degustare de produse tradiționale și vinuri, urmată de deschiderea taberelor şi atelierelor meşterilor populari. De asemenea, buzoienii prezenți la eveniment au avut ocazia să achiziționeze produse tradiționale ale producătorilor locali (produse din carne, brânză, produse cosmetice, apicole, produse viticole etc).

Începând cu ora 19,00, a debutat concertul folcloric cu Ansamblul „Plaiurile Mioriţei” Buzău, urmat de cel mai așteptat moment al serii: concertul Nicolae Botgros, Ion Paladi şi Orchestra „Lăutarii” din Chişinău. Reprezentația a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatorii sosiți în număr foarte mare. Alături de maestrul Nicolae Botgros a cântat și buzoianca Claudia Colniceanu.

BuzăuFest continuă sâmbătă, 2 iunie, cu cea de a doua zi a festivalului, care va culmina cu concertul Loredana.

 

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...