O nouă proiecţie de gală la Happy Cinema! „Charleston”, cel mai aşteptat film al verii, va avea premiera la Happy Cinema Buzău, sâmbătă, 9 iunie, de la ora 19,30, iar la eveniment vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai echipei acestei producţii cinematografice.

Din distribuţia filmului fac parte nume mari ale filmului românesc, precum Victor Rebengiuc, Şerban Pavlu, Ana Ularu, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Dorian Boguţă, Ga­briela Popescu, Andreea Vasile, Gavril Pătru, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letiţia Vlădescu, Vlad Galer şi Alina Berzunţeanu.

„Charleston” e povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbaţi şi femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love-story neconvenţional cu parfum retro, un cocktail pop, condimentat cu umor negru, emoţie, un soundtrack eclectic şi chiar un intermezzo dansant. Alexandru (Şer­ban Pavlu) traversează o perioadă întunecată a vieţii sale, după ce i-a murit soţia într-un accident de maşină. Rămas singur chiar în ziua în care împlineşte 42 de ani, protagonistul primeşte o vizită uluitoare din partea fostului amant al nevestei sale. În cadrul uşii este Sebastian (Radu Iacoban), tânărul amant îndoliat, care nu poate să-şi ducă durerea în singurătate. Celor doi bărbaţi le rămâne moştenire un triunghi amoros bizar, din care ia naştere improbabila lor conexiune, fără de care niciunul dintre ei n-ar fi putut îndura moartea femeii iubite.

Filmul a rulat cu casa închisă la Istanbul, Londra şi Viena   

În luna aprilie, „Char­leston” a avut noi proiecţii sold-out la Istanbul, Viena, Londra, Mos­cova, Jeonju şi Montevideo, unde a primit un premiu special din partea juriului FIPRESCI, iar în mai a fost prezentat de ICR Varşovia în cadrul Festivalului Culturii Române de la Cracovia. Cronicarii turci au remarcat că „regizorul îşi fixează povestea într-un cartier pe cale să fie distrus de politicile de transformare urbană. Filmul are un umor unic graţie tensiunii constante dintre cei doi protagonişti şi se transformă într-o poveste tragi-comică despre un caz de <home invasion>”. Criticii austrieci au fost de părere că „cinefilul Andrei Creţulescu propune un anti-<buddy movie> bizar în care joacă jumătate din <star-systemul> românesc contemporan”, iar revista online londo­neză ceel.org a salutat deopotrivă coloana sonoră şi trimiterile vizuale către filmele lui Michael Powell.

„Mai rar un film românesc cu un asemenea potenţial de public”  

Este de reţinut şi faptul că „Charleston” este o producţie româno-franceză între ICON Production şi Les Films du Tambour, realizată în coproducţie cu „Mille et Une Films” şi „Wag Prod”, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, în asociere cu Kinosseur, Wearebasca, ­Di­gital Cube şi cu participarea HBO Europe.

Producătorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Le­grand, Rani Massalha şi Andrei Creţulescu. Agentul inter­na­ţional de vânzări al filmului este compania franceză Versatile. Promovarea media este asigurată de compania Rollercoaster PR. „Char­leston”, despre care Cineuropa spune „mai rar un film românesc cu un asemenea potenţial de public”, a avut premiera mondială în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Locarno 2017. Filmul este distribuit în România şi Moldova de Kinosseur.

DISTRIBUIȚI
loading...