Sectorul „Învăţământ şi activităţi cu tineretul” al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei s-a asociat într-un proiect european de tineret pe tema rolului muzicii în societate. Astfel, în perioada 23 iunie-1 iulie 2018, o delegaţie de tineri din Eparhie a participat la proiectul european cu titlul „IYOUME Stop Human Trafficking” (Stop traficului de persoane), în cadrul Programului Erasmus Plus al Comisiei Europene, care are loc la Valetta, Capitală Culturală a Europei în 2018, în Malta.

Delegaţiile participante s-au întâlnit pe 28 iunie  cu preşedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, care le-a adresat un mesaj de solidaritate şi încurajare pentru iniţiativă. În seara zilei de 29 iunie 2018, tinerii artişti au susţinut un concert pe scena în aer liber din Valetta.

Activităţile de educaţie non-formală derulate în cadrul proiectului urmăresc favorizarea întâlnirii între tineri europeni, conştientizarea tinerilor privitor la fenomenul global al traficului de persoane, punerea în valoare a competenţelor şi abilităţilor muzicale prin organizarea de evenimente de campanie împotriva unui asemenea fenomen.

 „Prima etapă a proiectului a constat într-o vizită pregătitoare cu lideri de tineret şi câte un tânăr beneficiar din toate ţările participante: Malta, România, Grecia, Macedonia, Italia, Bulgaria, Cipru, Croaţia şi Lituania, care a avut loc la Atena, Grecia, între 23 şi 26 mai 2018. A doua etapă a reprezentat schimbul de tineri propriu-zis, ce a presupus deplasarea a câte unui grup de cinci tineri între 18 şi 30 de ani şi a unui lider de tineret din fiecare ţară la Valetta, în perioada 23 iunie-1 iulie 2018”, a declarat consilierul eparhial pr. prof. ­Cris­tian Marius Dima.

Este al patrulea proiect european pentru tineri realizat de Sectorul „Învăţământ şi activităţi cu tineretul” al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei în ultimii ani şi unul dintre cele mai inovative, completând oferta educa­ţională din cadrul Programului eparhial pentru tineret „Cuvântul care uneşte”, iniţiat de acest sector în 2018.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.