Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în instituţiile şcolare din judeţul Buzău  printr-o varietate de activităţi. Şi clasele de step-by-step din Şcoala Gimnazială „G.E. Palade” au sărbătorit, pe 29 noiembrie, Centenarul Marii Uniri, în cadrul activităţii metodice dedicate  învăţătorilor din alternativa educaţională step by step din judeţul Buzău.

Elevii clasei pregătitoare şi din clasa a IV-a au fost îmbrăcaţi în costume populare pentru a marca Ziua Naţională şi cei 100 de ani de la Marea Unire.

„Încercăm  şi noi să-i obişnuim pe copiii noştri să cinstească cele trei valori şi să le transmită din generaţie în generaţie pentru a rămâne veşnic Români. Clasele primare au susţinut lecţii demonstrative, combinate cu  momente literar-muzicale închinate evenimentului Unirii şi au realizat desene şi obiecte de artă”, a declarat profesorul Alina Gogonel.

„Încurajaţi de cadrele didactice, sprijiniţi şi aplaudaţi de participanţi, copiii au identificat valorile româneşti, printr-o călătorie imaginară prin România,  în proverbe şi zicători, au interpretat scene din istorie, au discutat despre importanţa Zilei Naţionale şi despre Marea Unire, au încins hore, au cântat cu bucurie cântece patriotice. Şi, ­de­sigur, s-au îmbrăcat în costume tradiţionale ro­mâ­neşti”, a declarat profesorul Livia Cîrstoi.

„Se înşală cei care ar putea crede că patriotismul nu mai este <la modă>. El trebuie doar cultivat, reamintit, trăit. Cu aceste sentimente, cu gândul la adevărata Românie, la românii de acasă, dar şi la părinţii plecaţi la muncă în străinătate, elevii  au fost <Mândri ca s-au născut şi trăiesc în România!>”, a declarat prof. Andreea Creţu.