Actualitate

FOTO | VIDEO Contrarevoluția chiloților în cea mai mare asociație de revoluționari din Buzău

Scandal mare printre revoluționarii buzoieni, în urmă cu zece zile, între tabăra grupată în jurul fostei conduceri a Asociației Club 22, debarcate în urma unei adunări generale organizate pe 20 noiembrie 2017, și actualii șefi ai celei mai mari organizații de acest tip din județ. Mai precis, pe 28 februarie, un grup fidel fostei conduceri a luat cu asalt sediul organizației, de vizavi de Hotelul Pietroasa, a înlocuit yala de la ușa principală și, ulterior, a sigilat ambele intrări în sediu.

Până aici nimic neobișnuit pentru revoluționarii buzoieni, dat fiind că Asociația Club 22 a fost, de-a lungul existenței sale de aproape 29 de ani, teatrul mai multor serii de lupte intestine care au făcut deliciul opiniei publice. De această dată, motivația puciului este cât se poate de interesantă, atât pentru public, dar mai ales pentru structurile statului cu rol în cercetarea anumitor încălcări ale legii, după cum susțin surse din interiorul organizației.

Despre ce este vorba? Pe 20 noiembrie 2017, în urma unei adunări ­ge­nerale, conducerea asociației girată la acea dată de un comitet avându-l în frunte pe Nicolae Mărunțiș, a fost schimbată, după șase ani în care nu a prezentat membrilor săi nicio dare de seamă legată de modul de cheltuire a banilor proveniți din cotizații. În acest moment, Asociația Club 22 este condusă de președintele Marian Jipa, de vicele Lionel Zosmer și de un comitet ales cu aceeași ocazie. Imediat după preluarea funcțiilor, membrii noii conduceri au decis să comande un audit independent, tocmai pentru a desluși ce s-a întâmplat în perioada cu pricina. Iar rezultatele auditului sunt pe alocuri halucinante, cel puțin în ceea ce privește ­anu­mite cheltuieli făcute din totalul sumei de 520.000 lei (5,2 miliarde lei vechi) rulată în cei șase ani auditați.

Întreg raportul reprezintă o lectură interesantă, dar astăzi vom spicui doar câteva aspecte mai spumoase. De exemplu, printre achizițiile din perioada auditată se regăsesc chiloți bărbătești, țigări și cantități importante de whisky, dovadă că înșiși membrii fostei conduceri a asociației revoluționarilor au înțeles greșit cuvântul ,,club” din titulatura acesteia. Un alt aspect desprins din audit și care i-a supărat pe revoluționari este acela că asociația a suportat din fonduri proprii, adică din cotizații, costurile angajării unui avocat care a reprezentat șase membri într-un proces, în timp ce, pentru o altă acțiune în justiție care privea Club 22 în ansamblu, revolu­ționarilor li s-a cerut să facă o chetă pentru a angaja avocat.

Raportul de audit a fost finalizat în 26 martie 2018. De atunci, membrii noii conduceri tot încearcă să obțină de la cei responsabili explicații; drept răspuns, după o tentativă de puci consumată la sfârșitul anu­lui trecut, pe 28 februarie grupul condus de ex-președintele Nicolae Mărunțiș – și din care au făcut parte revoluționari cunoscuți în urbe, precum Dan Ricu Sava, Ion Oancea, Dumitru Drăghici (membru în vechea comisie de cenzori) , Gheorghe Divoiu (șeful vechii comisii de cenzori), Ion Ivan, Nicolae Burciu, Tudorel Lascăr, Gheorghe Șerban (secretar al fostului birou de conducere), Petre Burada (fost vicepreședinte al aceluiași comitet), Constantin Damian și Sandu Toma (ambii membri în vechiul comitet) -, grup care, în prealabil, a convocat o adunare gene­rală pentru noi alegeri, a luat cu asalt sediul asociației și l-a sigilat. Probabil sperând că vor da de documentul care îi incri­minează.

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker