În perioada 4-30 noiembrie, la Bârlad a avut loc cea de-a doua ediţie a Bienalei Internaţionale de Artă contemporană „N. N. Tonitza”. Evenimentul s-a evidenţiat prin expunerea unei lucrări aparţinând unuia dintre cei mai mari pictori ai lumii, Pablo Picasso. Este vorba despre lucrarea „Dans l’ atelier, ou peintre, et modele examinant son portrait 1965, provenită din colecţia  colecţionarului de artă ­Geor­ge Şerban. De asemenea, a fost prezentată publicului lucrarea „Cap de copil”, semnată de Nicolae Tonitza.

Organizată pe două secţiuni, respectiv o sec­ţiune de pictură şi una de grafică, expoziţia a cuprins peste 120 de lucrări provenite din 27 de ţări, de pe trei continente (America, Asia, Europa). Comisia de jurizare, formată din artişti plastici şi critici de artă recunoscuţi în ţară şi străinătate, a acordat unul dintre cele mai importante premii lui Valeriu Şuşnea, preşedintele UAP Buzău. Este vorba despre Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România, în­soţit de medalia Bienalei Internaţionale „N. Toni­tza”.

„Un premiu care mă onorează”

„Este un premiu care mă onorează. Este al treilea premiu important obţinut anul acesta, după cel de la Saloanele Moldovei şi Premiul <Corneliu Antim>, obţinut la Bienala <Ion Andreescu> pentru management. Este cu atât mai important cu cât filiala UAP Buzău a împlinit 50 de ani”, a declarat Valeriu Şuşnea.

Preşedintele UAP Bu­zău a participat la Bienala Internaţională de Artă contemporană „N. N. Tonitza” cu o lucrare din ciclul „Vămile Văzduhului”, o temă dedicată de artist parcursului sufletului du­pă moarte.

DISTRIBUIȚI
loading...