Prezent pe scena Centrului de Cultură „Florica Cristoforeanu” de la R. Sărat cu ocazia sărbătoririi Centenarului, Andrei Păunescu, fiul regretatului om de cultură Adrian Pă­unescu, a oferit o surpriză publicului din sală. Ştiind că în public, la concertul „Remember Cenaclul Flacăra“, se află şi primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit, bun prieten cu celebrul poet Andrei Păunescu, l-a invitat pe buzoian să urce pe scenă pentru a cânta. Primarul Mărgărit, recunoscut pentru calităţile sale vocale şi compoziţiile realizate pentru artişti celebri, a acceptat provocarea, urcând pe scenă împreună cu fiul său, Georgian Mărgărit, buzoianul aflat la un pas să reprezinte România la Eurovision 2016, alături de trupa Vanotek feat. The Code şi care a mai colaborat cu Marius Moga, Puya, Randi etc.

Cei doi, tată şi fiu, au cântat, alături de reprezentanţii Cenaclului Flacăra, două piese pe versuri de Adrian Păunescu: „Antiprimăvară” şi „Basarabie pământ românesc”.

„A fost o surpriză şi pentru mine. Mă aflam în public alături de soţie şi fiul meu Georgian, iar Andrei Păunescu m-a invitat pe scenă ştiind cât respect i-am purtat tatălui său. Pentru mine, Adrian Păunescu, pe care l-am cunoscut personal, a fost şi va rămâne un geniu al poeziei româneşti. De şapte ani particip la comemorarea sa, organizată în Cimitirul Belu din Bucureşti. Cred că mulţi dintre cei pe care i-a ajutat să devină celebri, le-a dat case, l-au lovit pe la spate după anii ‘90”, a declarat pentru OPINIA primarul Marian Mărgărit.

La concertul „Remember Cenaclul Flacăra“ s-au mai aflat în sală şi fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu şi academicienii din Republica Moldova Mihai Cimpoi şi Vasile Băhnaru.

Cum l-a cunoscut pe Adrian Păunescu

Potrivit primarului comunei Boldu, prietenia acestuia cu Adrian Păunescu a început în anul 1983, după un spectacol al Cenaclului Flacăra organizat la Mangalia.

„Am prezentat atunci o piesă pe care, îmi aduc aminte, i-am trimis-o lui Păunescu după ce o înregistrasem la mine în Boldu, la şcoală şi se auzea ecoul de pe hol. Pe atunci eram profesor în comună. Aşa m-am împrietenit cu Adrian Păune­scu care m-a îndemnat să mă mut la Bucureşti. Îmi amintesc că îmi spunea: <Dacă rămâi la Boldu, vei rămâne un anonim celebru>. Apoi m-a invitat să scriu la Revista Flacăra. Au fost nişte alunecări de teren prin zonă şi m-a sunat să scriu un articol. Cum pe vremea aia nu aveam Internet sau fax, am trimis articolul prin poştă şi a ajuns după câteva zile. M-a sunat râzând şi mi-a spus că în presă trebuie să apară ştirea imediat”, a mai declarat Marian Mărgărit.

Întrebat dacă va cânta şi pe scena spectacolului „Remember Cenaclul Flacăra – Adrian Păunescu”, programat în luna noiembrie la Sala Palatului, alături de nume mari ale muzicii româneşti (Ştefan Hruşcă, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Victor Socaciu), buzoianul s-a rezumat să răspundă că „nu este exclus”.