Cortul PRO România Buzău amplasat, în vederea strângerii de semnături pentru alegerile europarlamentare, în cartierul Dorobanți, a fost vandalizat la sfârșitul săptămânii trecute. Reprezentanții acestei formațiuni politice spun că au anunțat Poliția, dar și că invită toate forțele politice locale angrenate în cursa pentru alegerile de la 26 mai la o conduită politică civilizată.

„Ultima dată săptămâna trecută, conducerea PRO România Buzău a lansat un apel la calm în lupta politică care prefațează alegerile europarlamentare din luna  mai a acestui an, dezbaterile fiind singurele care, în viziunea noastră, pot convinge cetățenii că o anumită forță politică va fi aptă sau nu să reprezinte țara în fața Uniunii Europene. Doar că apelul nostru se pare că nu a fost înțeles, iar la Buzău mai ­exi­stă încă mentalități învechite, care se bazează pe forță și intimidare. Astfel că, sâm­bătă, cortul partidului nostru amplasat în Piața Dorobanți a fost vandalizat de autori necunoscuți care, în lipsa unor idei sau doctrine, au ales comportamentul huliganic al unor persoane certate cu legea. Reprezentanții partidului nostru au anunțat organele abilitate care au demarat o serie de cercetări, și vom continua, fideli ideilor de la care am pornit, că doar dialogul poate genera plus valoare, iar manifestările de forță nu duc la nimic bun. Urmare a acestor fapte, PRO România Buzău cheamă toate forțele politice locale – PSD, PNL, ALDE, USR-PLUS, PMP – la o dezbatere publică, în care să se stabilească anumite reguli de conduită politică civilizată în plan local, iar ideile să fie susținute de la tribună, nu prin forța pumnului, <noap­tea ca hoții>”, se arată într-un comunicat de presă al organizației județene a PRO România.

Prin intermediul aceluiași comunicat, reprezentanții buzoieni ai partidului condus de Victor Ponta susțin că PRO România este primul partid care a finalizat strângerea numărului necesar de semnături pentru europarlamentare. „Pentru că noi avem ce  promova, o listă de valoare cu oameni competenți și cu idei bune, și sperăm ca și contracandidații noștri să aibă la fel, astfel încât dialogul să predomine. De asemenea, ne bucurăm să anunțăm că PRO România este primul partid care a finalizat strângerea numărului necesar de semnături pentru depunerea candidaturilor la europarlamentare, mai precis 217.340, dar  această acțiuneva continua până la expirarea termenului legal, pentru a demonstra că românii sunt din ce în ce mai mulți alături de noi. Vestea a fost dată chiar de către președintele partidului, Victor Ponta, duminică la Focșani, unde a avut loc o întâlnire în prezența fostului premier Mihai Tudose și la care a participat și conducerea buzoiană a filialei locale, Felix Rache, Viorel Dobre, Viorel Ștefu și Doru Muzgoci”, se mai arată în comunicat.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Maidanezul, a fost sfasiat. Cel care a facut gestul a gandit onorabil. Si eu am simtit repulsie cand am vazut cortul. Ponta este din acelasi „aluat” ca Dragnea. Ce nu am inteles eu, este ca d-na Corina Cretu s-a inhaitat cu acest individ scolit de Nastase. D-na Cretu nu trebuia sa se alieze cu acest individ. Are niste merite si este folosita. Este pacat, mai degraba i se potrivea partidul lui Ciolos.

    • Din câte cunosc, la USR nu a ajuns invitația domnului Ponta.
      Condamnăm gestul imatur al buzoienilor care au făcut asta, indiferent de culoarea politică pe care ți-o asumi, este complet imoral sa acționăm că în Evul Mediu!

Comments are closed.