Trei instituţii de învăţă­mânt buzoiene au fost decorate, miercuri, la Cotroceni, de către preşedintele Iohannis.

Cea mai valoroasă dintre cele trei distincţii, şi a doua ca valoare dintre toate cele acordate ieri, a fost oferită Colegiului Naţional „B. P. Hasdeu”, respectiv Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor, cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere  pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc.

De asemenea, preşedintele Iohannis a mai acordat Ordinul „Meritul pentru Învăţă­mânt”, în grad de Ofiţer Şcolii Gimnaziale nr. 1 „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din municipiul Buzău şi Şcolii Gimnaziale din comuna Glodeanu Siliştea.

În cadrul evenimentului organizat miercuri în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, preşe­dintele României a acordat distincţii pentru 15 instituţii de învăţământ din ţară. Cea mai importantă dintre distincţii, Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Mare Ofiţer, a fost acordat Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din municipiul Bucureşti, cu prilejul aniversării a 200 de ani de la înfiinţare.

„Hasdeul a mai primit din partea Ministerului Educaţiei Ordinul <Spiru Haret> şi Crucea Casei Regale a României, cea mai importantă distincţie pe care o poate acorda Casa Regală. Ordinul <Meritul pentru Învăţământ> oferit (miercuri, n.r.) de preşedintele Iohannis este o onoare pentru Colegiul Hasdeu şi pentru învăţământul buzoian. Această distincţie vine ca urmare a împlinirii a 150 de ani de existenţă a colegiului nostru şi pentru calitatea profesorilor şi elevilor lui, pentru că o şcoală fără profesori şi elevi de excepţie nu poate ajunge la asemenea rezultate”, a declarat pentru OPINIA directorul Colegiul „B. P. Hasdeu”, Ionel Banu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.