Senatorul social-demo­crat de Buzău Lucian Romaş­canu a primit, săptămâna trecută, medalia ,,Prieten al Comunităţilor Evreieşti din Romania”, acordată de ­Fe­deraţia Comunităţilor Evreieşti din România. Medalia, împreună cu brevetul semnat de dr. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei, sunt acordate ca recunoaştere a meritelor senatorului Romaşcanu, atât în activitatea de ministru cât şi ca parlamentar, pentru sprijinirea constantă şi concretă a proiectelor comunităţii evreieşti din România.

,,Poporul român, de-a lungul secolelor, i-a consi­derat parte a sa pe cei care şi-au găsit casă între graniţele noastre. Este şi cazul comunităţilor evreieşti care şi-au împletit destinul cu românii, în vremuri mai bune sau mai tulburi. Am avut marea onoare de a primi medalia <Prieten al Comunităţilor Evreieşti din Romania>. Am primit-o cu smerenie din cel puţin două motive. În primul rând, este o medalie, aşa cum am declarat şi în cadrul festivităţii de acordare, care se cuvine tuturor românilor care, în momente grave ale istoriei, au fost alături de evrei cu riscul propriei vieţi sau libertăţi. În al doilea rând am primit-o într-o extrem de onorabilă companie, personalităţi alături de care este întotdeauna o bucurie să te afli”, spune Romaş­canu.

În cadrul aceleiaşi festivităţi au mai fost medaliaţi Excelenţa Sa Ioan Robu, Arhiepiscopul şi Mitropoli­tul Romano-Catolic de Bucureşti, academicianul Eugen Simion, profesorul dr. Irinel Popescu, Excelenţa Sa Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la Bucureşti, şi academicianul Bogdan Simionescu, vicepreşedintele Academiei Române.

 

DISTRIBUIȚI
loading...