Vești mult așteptate pentru buzoienii de pe Valea Slănicului și pentru cei din Vadu Pașii. De miercuri au început lucrările în forță la Poșta Câlnău pentru mutarea camerelor fixe pentru controlul rovinietei. Marți după-amiază, reprezen­tanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și cei ai firmei UTI, care asigură mentenanța sistemului de monitorizare a traficului, au făcut o evaluare la fața locului pentru mutare și pentru preluarea sistemului video de supraveghere și verificare a rovinietei.

Dacă vremea va permite continuarea lucrărilor deja începute, operațiunea ar putea fi încheiată vineri. Este vorba despre operațiuni de subtraversare a cablurilor electrice, de montare a spiralelor de inducție în asfalt sub cele două console pe care se vor monta camerele.

Mutarea camerelor pentru controlul rovinietei de pe Podul de la Mărăcineni, la Poșta Câlnău, este așteptată de luni de zile de buzoienii de pe Valea Slănicului și de cei din Vadu Pașii, aceștia fiind obligați să achite taxa de drum doar pentru a putea traversa podul de la Mărăcineni. De altfel, acest lucru a fost un subiect de preocupare permanentă a liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, deputatul care a cerut, în numeroase rânduri, factorilor implicați, grăbirea lucră­rilor respective.

Din cauza lipsei ­rovi­nietelor, mii de oameni din localitățile de pe Valea Slănicului, mulți dintre ei navetiști, au fost amendați. De asemenea, inițiativa autorităților buzoiene este de bun augur și pentru societatea de transport public de călători a municipiului Buzău, Trans Bus, obligată să plătească până acum taxa de drum pentru autobuzele de pe traseul 2.

DISTRIBUIȚI
loading...