Noul administrator al sălii, Sorin Tudor, alături de primarul Constantin Toma și de Petru Hadârcă, directorul Teatrului „M. Eminescu” din Chișinău, a organizat, luni dimineață, o conferință de presă.

Festivalul de Teatru „Chișinău pentru Buzău”, aflat la prima ediție, a debutat luni seară cu spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, și continuă marți, cu „Balamucul vesel” de S.T. Burke, și miercuri, cu „În ochii tăi fermecători” de Gib Mihăiescu. Toate reprezentațiile sunt programate de la ora 18,00 și sunt produse de Teatrul Național din Chișinău. Intrarea la festival se face doar pe bază de invitații, care au fost oferite gratuit de Primăria Buzău, finanțatoarea evenimentului.

„Buzăul a avut și are cel mai complex program de evenimente din România. Astăzi vom avea un eveniment cu totul deosebit, debutul unui festival susținut de Teatrul Național din Chișinău. Fostul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu mi-a propus în timpul mandatului său o întâlnire cu directorul teatrului, domnul Hadârcă. L-am vizitat chiar la teatru și era foarte entuziasmat de acest proiect. Iată că acum ne întâlnim la Buzău și sperăm să creăm o tradiție. Un alt lucru deosebit este că festivalul coincide cu inaugurarea acestei săli, cea mai mare și mai profesională din Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma.

*

„Suntem bucuroși că am reușit să deschidem sala la timp. După cum știți ea a fost închisă ani buni. Am depus multe eforturi pentru că are o capacitate mare, ce necesită renovări continue. Inițial ne-am propus să acordăm mai mult timp pentru renovare, dar când am auzit că Teatrul Național din Chișinău poate veni, am depus toate eforturile. Vom continua cu evenimente de amploare cum nu s-au mai făcut la Buzău. Am început renovarea la începutul lunii august și mai avem. Vom dota sala, până la finalul lunii, cu un sistem propriu de căldură și, până la vară, vom schimba și scaunele. Îmi doresc ca aici să aducem fel de fel cursuri, de teatru, de canto… Am inaugurat deja o sală de balet aici. Eu dețin cea mai mare școală de balet din țară. Noi nu suntem la prima modernizare a unei astfel de săli; este a treia. Mai avem sala Rapsodia din București cu o capacitate similară și încă o sală în Ploiești”, a declarat administratorul Sălii „Vladimir Maximilian”, Sorin Tudor.

*

          „Pentru noi este o onoare să fim prezenți la Buzău, în orașul lui Marghiloman, cu o asemenea ocazie, în anul Centenarului. Inițial, i-am propus domnului primar să aleagă una din cele trei piese propuse de noi și dânsul mi-a spus că le vrea pe toate trei. Îmi doresc din tot sufletul ca acest festival să devină o tradiție. Am mai fost la Buzău de două ori”, a declarat Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național din Chișinău.

*

„Aveți în față niște oameni curajoși care au împins orașul acesta de la spate pentru ca Buzăul să se schimbă în fiecare zi. Dacă vedeați cum arăta această sală în urmă cu trei săptămâni, nu credeați că vom fi gata la timp. Îl felicit pe Sorin Tudor și pe echipa lui care au stat zi și noapte și au lucrat aici ca să redea Buzăului bijuteria asta de sală. A fost o presiune incredibilă pe bilete. Îmi cer scuze oamenilor care nu au mai prins bilete. Biletele rezervate publicului larg s-au epuizat într-o singură oră. Ce ne rămâne de făcut? Vom organiza cât mai multe astfel de evenimente de calitate în parteneriat cu sala și Primăria Buzău”, a declarat Alfred Vasilescu, unul dintre cei care s-a ocupat de organizarea festivalului.

1 COMENTARIU

  1. Initiativa evenimentelor culturale e laudabila. Problema e alta. Cea a banilor. Da, a banilor ce se dau din bugetul local unde contribuie toti cetatenii in timp ce de acces in sala nu beneficiaza toti cetatenii, pentru ca invitatiile nu se distribuie transparent ; asa numitele invitatii se distribuie…eu cel putin nu stiu pe ce criterii….sper ca pe viitor sa se distribuie mai transparent. Sau de ce nu sa se puna o taxa de acces cand e cererea mai mare.

Comments are closed.