Şase buzoience care au împlinit sau vor împlini anul acesta 100 de ani au primit, zilele trecute, o vizită-supriză. Însoţit de reprezentanţi ai instituţiilor din cadrul Ministerului de Interne, prefectul de Buzău i-a felicitat pentru atingerea venerabilei vârste şi le-a oferit câteva cadouri.

„S-au născut odată cu România Mare şi, de atunci, au fost martore la toate transformările petrecute în societatea noastră. Au asistat la ororile celui de-al Doilea Război Mondial, au învăţat să-şi reprime visurile, idealurile, în timpul zecilor de ani de regim comunist şi s-au străduit să înţeleagă noul sens al lucrurilor, aşa cum acesta s-a conturat după înlăturarea totalitarismului“, este, pe scurt, povestea a şase vârstnice domiciliate în Buzău, Râmnicu Sărat, Mânzăleşti şi Padina care au venit pe lume în anul Marii Uniri şi pentru care povara tot mai apăsătoare a anilor este mai uşor de suportat doar datorită dragostei cu care sunt înconjurate de familiile lor şi a sentimentului că, prin tot ce au făcut de-a lungul vieţii, şi-au adus contribuţia la dezvoltarea ţării noastre.

În semn de apreciere, vene­rabilele buzoience au primit din partea Ministerului Afacerilor Interne şi a autorităţilor judeţului câte un steag tricolor, o insignă simbolizând Centenarul Marii Uniri şi o scrisoare de mulţumire, precum şi un aranjament floral în culorile drapelului nostru ­naţio­nal.

Emoţionantul eveniment la care au luat parte prefectul Judeţului Buzău, Carmen Ichim, subprefectul Sorin Gheorghe, şefii Inspectoratelor de Poliţie, de Jandarmi şi pentru Situaţii de Urgenţă din Buzău – cms. şef Laurenţiu Pantazi, lt. col. Virgil Cueru, respectiv col. Viorel Găvăneanu, preşedintele Consi­liului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi comandantul Garnizoanei Buzău, gl. bg. ­Gheor­ghiţă Vlad, se înscrie în campania ,,O viaţă cât un Centenar!”, organizată de M.A.I. în cinstea celor aproximativ 270 de români în viaţă, care s-au născut în cursul anului 1918.

DISTRIBUIȚI
loading...