Peste 30 de buzoieni s-au strâns, miercuri seară, începând cu ora 18,00, în Piața Dacia, pentru a protesta față de decizia Curții Constituționale care îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să semneze decretul de revocare a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Organizarea protestului a fost anunțată pe Facebook: „Ieșim în stradă! Share, sună prietenii! CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de șefa DNA. Kovesi poate fi revocată. CCR a ajuns o altă instituție subordonată corupției generalizate instituite de PSD. Revocarea procurorului-șef al DNA poate fi făcută, la propunerea ministrului justiției, numai de către președintele României, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Revocarea este posibilă după obținerea avizului CSM, însă instituția a respins propunerea ministrului și a dat un aviz negativ”, a fost postat pe pagina evenimentului.

Buzoienii mobilizați astfel au purtat asupra lor coli A4 conținând mesaje precum „Ne-am săturat de hoți și agramați”, „Vrem Europa, nu dictatură”, „CCR, sluga PSD”. (Foto: „Adevărul”)

DISTRIBUIȚI
loading...

12 COMENTARII

 1. Unde sunt aia 30 ?. Sunt 3 fotografii cu aceleasi figuri penibile( 6-7),care,cu siguranta,nu au citit nici Constitutia si nici Decizia CCR,decizie impotriva careia protesteaza.

 2. Cum tot românul se pricepe la politică și la fotbal, îmi dau și eu cu presupusul. Dacă doriți să aflați și o părere avizată despre decizia CCR, explicată pe înțelesul tuturor, citiți precizările făcute de profesorul de Drept Administrativ în cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, acolo unde Laura Codruța Koveși și-a susținut teza de doctorat, Cristian Cipa, pentru publicația Adevărul din data de 3.05.2018.

 3. MAI DOMNILOR PROTESTATARI CITITI LEGILE TARII INCLUSIV CONSTITUTIA NU VA MAI LASATI MANIPULATI CA VA FACETI DE RUSINE. DECIZIA CCR ESTE PERFECT LEGALA SI CONFORM CONSTITUTIEI. VEZI SI DECIZIA UE IN ACEST SENS.

  • Afirmațiile tale sunt perfect valabile într-un stat de drept în care instituțiile sunt funcționale, dar sunt discutabile în momentul în care observăm că nu suntem un stat de drept ci controlul este deținut de doar 3 centre de putere, SRI+SIE, ambasade și președinte+DNA, centre de putere care execută orbește ce li se ordonă de către proprietarii de drept ai țărișorii. Dacă privim lucrurile din perspectiva aceasta decizia CCR nu valorează nici cât o ceapă degerată. Mă bucură faptul că au ajuns românii să discute subiecte legate de constituție și legislație dar în același timp mă întristează că nu sesizează aspectele importante care contează pentru viitorul acestei greu încercate țărișoare!

  • Nu te obligă nimeni să citești ceea ce tastez. Că tu simți nevoia să dai peste nas unui trol, mă face să cred că ai înțeles ceva din poveștile mele și acest aspect nu poate decât să mă bucure. Am trezit o conștiință! Supeeeeeeer! Cum ar zice blonda supremă!

 4. Că neamțul o revocă sau n-o revocă pe slujirea este fix treaba lui! O face pe spatele lui. În ambele cazuri are de pierdut. A căutat-o cu lumânarea. O să vedem ce alege! Tristețea mare este la procurori. Cu această ocazie, CCR a consfințit departajarea între magistrați. Procurorii se subordonează Ministrului Justiției pe când judecătorii sunt independenți eventual se subordonează CSM-ului adică între ei, acolo. Vă dați seama că toți judecătorii neafiliați din țărișoară sunt de partea CCR-ului care a făcut lumină în această privință! Ăsta este marele of al horodnicenilor și lazărilor! Acum sunt magistrați dar li s-a spulberat mult din aură! Cred că este mai bine ca procurorii să se subordoneze Ministrului Justiției decât SRI-ului!

  • Vom fi ca pe vremea lui Nastase. Partidul va hotari cine sa fie anchetat ! Procurorii vor tremura in fata unui „genunche” sau „pamblica” de ministru numit politic la Justitie.
   Traisca Partidul !

  • OK mihai. Deci tu vrei să tremure în fața lui Coldea.
   Procurorii fac parte din Ministerul Public. Ministerele sunt cu politicul. Așa este prin lumea civilizată. Și în Germania, la care ne închinăm, este fix la fel. Procurorii (avocații statului) sunt în subordinea politicului. Bănuiesc că vrei o țară ca afară și nu o democrație originală!

 5. Eu zic să facem un CCR cum are Germania, că tot avem fetișul cu produsele „Made in Germany”! Două curți paralele (nemții le denumesc primul senat și al doilea senat) cu câte 8 judecători, deci în total 16. Sunt adoptate doar deciziile care obțin majoritate în ambele curți. Așa vă convine, stimați protestatari spontani?
  Chiar nu vă înțeleg! În data de 12 mai 2018 președintele meu întrebat „- Aveți emoții pentru data de 30 mai când CCR va anunța decizia în cazul refuzului de a o revoca pe doamna Laura Codruța Kovesi?” a răspuns răspicat (așa cum poate domnia sa) că „- Nu am nicio emoție. Am totală încredere în Curtea Constituțională. Mulțumesc.”

 6. Cei 9 care apar în poze nu par a fi onegiști de profesie, nici feisbuciști veroși, par niște oameni normali. Stimabililor, în CCR 3 judecători sunt numiți de Camera Deputaților, 3 de Senat și 3 de Președinție. La votul Tudorel-Werner scorul a fost 6-3, dacă ar fi fost 5-4 aș fi avut vreo urmă de îndoială că ceva pute acolo, dar cu 6-3 lucrurile sunt clare. Democrația este cu majoritate. 6 este mai mare decât 3. Nu vă place democrația, atunci militați pe față pentru dictatură. Nu este nicio rușine, gusturile nu se discută!

Comments are closed.