Aproximativ 30 de elevi ai Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu” s-au strâns, vineri, nu cu mult timp înaintea ședinței de îndată a Consiliului Local – care s-a desfășurat începând cu ora 11,00 – pentru a protesta împotriva intenției autorităților de a-i muta, timp de doi ani, pe strada Bazalt, unde vor împărți sediul cu elevii de la Grupul Școlar pentru Meserii și Servicii. Decizia a fost luată în condițiile în care Colegiul Național „Mihai Eminescu” intră în reabilitare, iar elevii și cadrele didactice de aici își vor desfășura activitatea la Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu”.

În sunete de vuvuzele și fluiere, adolescenții au scandat și au afișat pancarte cu mesaje de genul „Să iasă primarul!”, „Ne vrem liceul înapoi”, „Toți avem drepturi egale”, „Nu plecăm din casa noastră”, cerând cu insistență prezența lui Constantin Toma printre ei.

Ca urmare, după încheierea ședinței de îndată a Consiliului Local, primarul a invitat o delegație a elevilor, formată din opt persoane, în biroul său, la discuții. În mare, elevii au repetat ideile cu care a ieșit în presă directorul Liceului Tehnologic „Costin Nenițescu”, Narcisa Dașu, a doua zi după aflarea deciziei comune a Inspectoratului Școlar Județean și a Primăriei, idei „îmbunătățite” cu altele preluate din discuțiile on-line  – chiar dacă unele fanteziste, precum mutarea celor de la „Eminescu”  în clădirile fostului Liceu de Poliție, dar care aparțin Ministerului Afacerilor Interne și în care funcționează un centru de instruire Schengen – și cu amenințări, cum că se vor transfera la alte licee. De cealaltă parte, primarul Constantin Toma i-a asigurat pe elevii de la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” de tot sprijinul său pentru condiții de învățătură la nivelul celor pe care le au în localul pe care sunt nevoiți să îl părăsească, nu înainte de a le explica rațiunile pentru care s-a luat decizia mutărilor anunțate. Fără a promite nimic, Toma le-a spus elevilor că va mai avea o rundă de discuții cu responsabilii din învățământ pentru a se reanaliza situația.

DISTRIBUIȚI
loading...

7 COMENTARII

 1. Nenitescu nu doar se va muta. Va dispărea prin comasare, deoarece : au fost desființate profilurile specifice acestuia -chimie industrială, electric , mecanic in ind. chimica; are numai profile care exista si pe Bazalt; a rămas cu cel mai mic numar de elevi din buzau, toti copiii au fugit de „puscaria” de pe Transilvaniei; elevii au stat in frig in ultimile 2 ierni…. toate datorate eminentei cenusii – directorul Narcisa Dasu, monument de incompetenta.

 2. Personalitatea duala a pixelului albastru seamana izbitor cu cea a d-nei Dasu Narcisa.
  Este inca un indiciu ca sunt una si aceeasi persoana.
  Dupa o noapte de meditatie si-a dat si dinsa seama ca solutia este una corecta.
  Succes la mutat scoala dintr-o locatie in alta!
  Lasati doar naravul si proastele obiceiuri!

  • Oaie, c-oi fi având o personalitate duală, treacă-meargă, dar să afirmi că sunt Narcisa, ține de patologie! Principial sunt pentru neamestec. Fiecare pasăre să moară pe limba ei, numai că în cazul de față, este afectat și ăla mai mic. Așa-i lumea asta în care trăim! Omul avut îl exploatează pe omul nevoiaș (chiar și eu am angajați), dar nu se mai inflamează nimeni, secole de-a rândul s-a înrădăcinat această orânduire!

 3. Decizia pare a fi corectă din moment ce Eminescu nu încape în Meserii și nu pare să existe altă alternativă. Așa-i și-n natură! Peștele mare înghite peștele mic. Ghinion!

 4. Este rusinos ce se intampla. Impostoarea stie sa manipuleze, folosindu-se de elevi,( n-are importanta situatia lor), fie ca sunt corigenti sau premianti. Tinerii sunt usor de manipulat, nu au primit inca lectii de demnitate, onoare, curaj, altruism etc…pentru ca nu au de la cine. Impostoarea contraataca, joaca tare pe o singura carte, pentru ca îi este teama ca isi va pierde locul de munca…Dar, din cate am inteles, si-a facut un cuibusor intr-o alta scoala…asa se vorbeste…De verificat! Rusine impostoarei pentru ca se foloseste de bietii copii.

  • Și geaca roșie nu se folosește de tefeliști încurajându-i să protesteze neautorizat! Rușine plăvanului că se folosește de bieții tefeliști!

 5. Am recunoscut in imagini vreo cativa care sunt corigenti.
  Ei, hai ca asta e culmea tupeului sa pui niste corigenti sa ceara socoteala Primarului.
  E rusinos.
  E clar ca cineva ii manipuleaza pe acesti copii

Comments are closed.