• Primarul buzoian a compus piesa „Eu, Ion de peste Prut”, care va fi lansată şi în România în luna martie

Doi buzoieni, tată şi fiu, amândoi celebri în lumea artistică, au fost, săptămâna trecută, invitaţi speciali la unul dintre cele mai impresionante spectacole organizate în ultimul timp la Chişinău. Este vorba despre primarul comunei buzoiene Boldu, Marian Mărgărit (fost membru al Cenaclului Flacăra şi compozitor al unor piese cântate de artişti precum Fuego şi Lorenna), şi fiul său Georgian Mărgărit – profesor de engleză, nume cunoscut în industria muzicală românească după colaborările cu artişti precum Nadir, Randi, Puya, şi cel care a fost la un pas să reprezinte România la Eurovision 2016 cu piesa sa „I’m coming home”, cântată alături de Vanotek şi The Code.

Marian şi Georgian Mărgărit au luat parte, pe 3 februarie, la spectacolul „La fraţi nu se pun hotare”, organizat în cadrul Centenarului Marii Uniri, la Palatul Naţional din Chişinău. Sala a fost plină ochi, cu aproape 4.000 de spectatori, pe scenă urcând  peste 30 de artişti din Republica Moldova şi România, acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Evenimentul a fost extrem de apreciat şi în mediul online. Cu două săptămâni înainte de spectacol, biletele erau deja vândute, 30 la sută fiind cumpărate de bucureşteni.

„Un eveniment care îţi brăzdează sufletul”

Un apropiat al artiştilor de folclor din ţară şi de dincolo de Prut, primarul Marian Mărgă­rit spune că a contribuit şi el la „naşterea” spectacolului, care urmează să ajungă pe 27 martie şi la Sala Palatului din Bucureşti. Primarul din Boldu este, de asemenea, compozitorul piesei „Eu, Ion de peste Prut”, cântată de artistul Ion Paladi, cel care a iniţiat spectacolul „La fraţi nu se pun hotare”.

„Întreaga manifestare a gravitat în jurul artistului Ion Paladi, un reprezentat al Moldovei, care cântă ca nimeni altul durerea Basarabiei, unirea neamului românesc şi în jurul Orchestrei <Lăutarii> condusă de maestrul Botgros. Un astfel de eveniment îţi brăzdează sufletul, îţi trezeşte conştiinţa şi mândria de a fi român, iar lacrimile te însoţesc pe tot parcursul său”, a declarat, pentru OPINIA, primarul Marian Mărgărit.

Printre artiştii din România care au urcat pe scena de la Chişinău s-au numărat Petrică Lupu Stoian, Mioara Velicu, Mihaela Gurău şi Lupu Rednic. Spectacolul „La fraţi nu se pun hotare” s-a evidenţiat şi prin lumini şi proiecţii multimedia.

Georgian Mărgărit: „Spectacol cu o regie de nota 10“

„De mult nu am văzut o corespondenţă atât de frumoasă şi caldă între scenă şi public – 4.000 de spectatori -, o regie a evenimentului de nota 10, proiecţii de imagini în consens deplin cu tema spectacolului”, a declarat Georgian Mărgărit.

Primarul de la Boldu se află la conducerea comunei de 27 de ani şi a fost distins de fostul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în 2016, la Congresul Naţional al Eminescologilor, cu Ordinul „Dimitrie Cantemir” pentru Cultură.

„Cântecul pe care i l-am compus lui Ion Paladi, <Eu, Ion de peste Prut>, este o piesă dedicată acestui artist pentru muzica folclorică românească. Este un cântec care prezintă cu adevărat durerea Basarabiei şi va fi lansat oficial la Bucureşti, pe data de 27 martie, atunci când spectacolul <La fraţi nu se pun hotare> va avea loc la sala Palatului”, a mai declarat primarul Marian Mărgărit.

DISTRIBUIȚI
loading...