Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean şi-a schimbat pătuţurile vechi de peste trei decenii, graţie unei sponsorizări de circa 70.000 lei, primitiă din partea firmei buzoiene Eximprod. Joi, 21, iunie a sosit prima de 17 paturi, urmând ca cea de-a doua tranşă să fie livrată săptămâna viitoare. Sponsorizarea companiei buzoiene Eximprod a fost făcută cu sprijinul partenerilor săi, Centrul Cultural Filantropic „Cuvioasa Parascheva”, într-un parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, ca răspuns la un memoriu înaintat dr. Alina Iordache, de şefa Secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean. Asfel, cele 34 de paturi primite le vor înlocui, în totalitate, pe cele din dotare, vechi de peste 30 de ani.

,,Noi ne-am asumat responsabilitatea socială ca un angajament real, pentru că produce efecte durabile atât la nivelul companiei noastre, cât şi la nivelul societăţii. Prin urmare, am gândit, împreună cu partenerii noşri, un pachet de programe şi acţiuni. Acest proiect se înscrie în acest lanţ de creare a valorii şi am răspuns călduros împreună cu partenerii noştri invitaţiei conducerii Spitalului Judeţean de a contribui la modernizarea serviciilor medicale şi de a oferi copiilor noştri grija şi atenţia pe care aceştia le merită”, a declarat Mihaela Sava, director comercial Eximprod.

,,Este un alt moment important pentru Spitalul Judeţean, mai ales pentru Secţia Pediatrie. Grupul de firme a considerat să vină în sprijinul nostru printr-o sponsorizare considerabilă, împreună cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, cărora le mulţumim. Au decis să ne doneze 34 de păruţuri pentru copii, cu saltele cu tot. Suntem deosebit de încântaţi de acest lucru. Întrucât anul trecut am primit sponsorizare pentru paturi mari, iar acum pentru paturile mici, Secţia Pediatrie este nouă, cel puţin la capitolul hotelier. O felicit pe doamna doctor Alina Iordache pentru iniţiativa dânsei, că de peste două luni ţine legătura cu Arhiepiscopia şi cu grupul de firme Eximprod. Au vrut să ne facă o surpriză de 1 iunie, dar tot suntem în luna dedicată copiilor, este extraordinar lucrul care se întâmplă dotând Secţia Pediatrie cu aceste pătuţuri. Părinţii trebuie să aibă încredere când se adresează Spitalului Judeţean”, a spus managerul Spitalului Judeţean, Claudiu Damian.

Modernizarea Secţiei de Pediatrie a început în urmă cu doi ani când, aşa cum precizează şefa secţiei, a fost demarat un proiect de renovare. ,,Cu această sponsorizare, toate pătuţurile din secţie sunt noi. Pătuţurile pe care le aveam erau vechi. Unele erau funcţionale, altele mai puţin funcţionale. Dar le aveam şi le foloseam. Cele care au venit acum sunt extraodinare, sunt paturi noi, cu saltele noi. Arată extraordinar secţia noastră în acest moment. Am primit nişte sponsorizări cu stickcere pe pereţi şi nişte televizoare. Luna aceasta a fost foarte fericită pentru noi, începând cu 1 iunie şi se continuă luna copilului. Condiţiile din Secţia de Peditrie s-au îmbumătăţit mult în această perioadă şi sper să continuăm acest proiect de dezvoltare pentru că mai avem astfel de planuri”, a spus şefa Secţiei Pediatrie, dr. Alina Iordache.