Parcul Marghiloman a găzduit, sâmbătă, prima ediţie a Festivalului Internaţional al Tomatelor şi al Biodiversităţii, organizat de Primăria Buzău în parteneriat cu Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău şi cu Grupul “Seminţe cu Suflet”, la care au fost prezenţi peste 30 de producători de tomate din întreaga ţară şi din Republica Moldova, Austria şi Franţa.

„Sunt peste 30 de expozanţi care îşi arată rodul muncii lor, deşi nu este un an potrivit pentru horticultură şi, în special, pentru tomate. Au venit la Buzău pentru că Bazinul Legumicol Buzău este cel mai vechi din România şi de aici sunt primele soiuri de tomate comerciale care au plecat spre producători. Sunt tineri pasionaţi care au înţeles că trebuie să mănânce sănătos, să producă, să se cunoască între ei, fac schimb de informaţii, de seminţe, într-un cuvânt se îmbogăţesc. Sperăm ca prin aceste acţiuni să continuăm să trezim poporul să ceară cultivatorilor să cultive aceste soiuri tradiţionale cu mai puţine chimicale şi, implicit, mai sănătoase”, a declarat cercetătorul Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, citat de Observatorul Buzoian.

Prezent la prima ediţie a Festivalului Internaţional al Tomatelor şi al Biodiversităţii a fost şi buzoianul George Sava, secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care a apreciat prima ediţie a evenimentului care a debutat pe meleagurile sale natale: „În primul rând, se leagă între producători cunoştinţe deosebite, îşi împărtăşesc din experienţa fiecăruia şi fac schimb de seminţe, punând mult suflet în ceea ce fac. Ministerul Agriculturii este mereu aproape de aceste manifestări şi susţine atent zona legumicolă şi, în special, producţia de tomate”, a spus George Sava, secretar general adjunct în MADR.

1 COMENTARIU

  1. Așa da! Felicitări organizatorilor și participanților. O acțiune demnă de toată lauda. Sper să devină principala atracție a târgului, Drăgaica să rămână în liga mică! Trist este că nulități precum sava bagă capul în poză fără nicio jenă!

Comments are closed.