Politic

FOTO | Păle, după Conferința Interparlamentară privind Politica Agricolă Comună și Politica de Coeziune: „În România Guvernul, Parlamentul și fermierii sunt pe aceeași lungime de undă”

În perioada 19-20 martie a fost organizată la Parlament, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Conferința Interparlamentară privind Politica Agricolă Comună și Politica de Coeziune. Evenimentul a fost structurat pe trei sesiuni de lucru – Bugetul Politicii Agricole Comune, Încurajarea micilor fermieri în noul context bugetar și al revoluției digitale și lanțurile alimentare, Coeziunea și competitivitatea teritorială, dezvoltarea regională și egalitatea de șanse – iar gazdele au fost Comisiile pentru Agricultură și Administrație Publică din Camera Deputaților și din Senat, se arată într-un comunicat de presă al deputatului social-democrat de Buzău Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din camera inferioară a ­Le­gislativului.

„A fost un eveniment important, la care s-au discutat teme de interes major pentru Uniunea Europeană în general și pentru România în special. Vorbim despre bugetul Politicii Agricole Comune și plafonarea plăților directe. Al doilea subiect ar afecta ne­gativ fermele mari din România, iar reuniunea a oferit ocazia să observăm care sunt țările ce susțin plafonarea și să putem ­des­chide canale de dialog pentru a le explica de ce țara noastră are nevoie ca acest lucru să nu se întâmple”, spune deputatul Dănuț Păle.

Noua Politică Agricolă Comună își propune să încurajeze dezvoltarea micilor fermieri, să atragă tinerii spre agricultură, dar și să susțină implementarea cât mai multor programe care susțin introducerea tehnologiei și inovației în acest domeniu. „Am văzut propuneri bune, idei care pot aduce mari beneficii pentru toți cei care activează în agricultură sub diverse ramuri. Și încă o dată m-am bucurat să observ, în acest context, că avem norocul ca în România Guvernul, Parlamentul și fermierii să fie pe aceeași lungime de undă și că depun toți eforturi susținute pentru a obține rezultate cât mai bune”, mai precizează Păle.

La conferință au participat 50 de parlamentari care au reprezentat 19 state. Scopul acesteia a fost de a discuta și formula opinii care vor fi transmise Consiliului Uniunii Europene, Comisiei Europene și Parlamentului European.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker