Actori celebri, mai multe teatre din ţară, critici de teatru şi publicişti vor poposi, începând din acest week-end, timp de o săptămână, la Buzău, cu ocazia Festivalului „Buzău Iubeşte Teatru”. Evenimentul, aflat la cea de a doua ediţie sub această titulatură, este continuatorul festivalului de teatru de la Buzău care are o tradiţie de 15 ani.

„În perioada 19-26 mai, Teatrul „George Ciprian” vă invită la festival. Ca şi format, evenimentul se desfăşoară pe trei secţiuni: secţiunea oficială care se află în concurs, secţiunea dedicată studenţilor la Actorie şi secţiunea pentru copii. Tema festivalului este <Dragostea în marea dramaturgie>. Avem invitate teatre din Bucureşti (Teatrul Evreiesc, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon şi din ţară, din Brăila, Ploieşti, Craiova, Piatra Neamţ şi teatre independente, Teatrul Elisabeta, Teatrul Catharsis. Noutatea de anul acesta este includerea în secţiunea spectacolelor din secţiunea oficială a unui spectacol de marionete pentru adulţi, susţinut de Teatrul Ţăndărică”, a declarat directorul Teatrului „G. Ciprian”, Gina Chivulescu.

Virgil Ogăşanu, Adrian Titieni şi Ada Milea?

Printre actorii consacraţi care vor juca săptămâna viitoare la Buzău se numără Virgil Ogăşanu, Adrian Titieni, Constantin Cicort, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ada Milea, Mirela Oprişor şi Lucian Ghimişi.

„Juriul festivalului este format anul acesta din Coca Bloos, Erwin Şimşensohn şi Lucian Ionescu. Vom avea şi juriul publicului, care are rolul de a ne arăta, nouă, organizatorilor, ce spectacole preferă să vadă pe scena festivalului”, a declarat directorul festivalului, Adrian Găzdaru.

Preţurile biletelor sunt: 50 lei şi 35 lei (pentru elevi şi pensionari). Biletele se pot achiziţiona atât online cât şi de la agenţia de bilete situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Pentru mai multe detalii legate de bilete, sunaţi la 0740.496.561 şi 0760.553.761.

„Felicit conducerea teatrului buzoian că duce mai departe tradiţia acestui festival. Cred că buzoienii vor veni în număr mare şi în acest an şi vor avea posibilitatea ca, timp de o săptămână, să se delecteze cu unele dintre cele mai bune spectacole de teatru”, a declarat preşedintele Consiliului Jude­ţean, Petre Emanoil Neagu.