„Astăzi m-am înscris în ALDE, am venit lângă oameni pe care îi cunosc şi cu care am lucrat în politică împreună. În ultimii doi ani eu m-am detaşat de politică şi nu am vrut să fac politică la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar aţi văzut că nu a fost bine, pentru că am fost lovită din toate părţile. Acum am primit sprijinul ALDE şi am încredere că cu această echipă vom obţine rezultate foarte bune”, astfel şi-a justificat Florina Stoian-, recent repusă de justiţie pentru a doua oară pe funcţia de inspector şcolar ­ge­neral – gestul de a se înscrie în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă este să facem o scurtă analiză pe text, ar rezulta cu claritate mai multe chestiuni. Imediat după ce a obţinut funcţia de inspector general prin concursul defăşurat sub guvernul condus de Dacian Cioloş, pe care l-a promovat ca membru al noului PNL – rezultat din fuziunea dintre partidul în care s-a consacrat politic, fostul Partid Democrat Liberal, şi vechiul Partid Naţional Liberal -, Florina Stoian s-ar fi detaşat politic, chiar dacă a fost flancată de două adjuncte care şi-au asumat apartenenţa la Partidul Social Democrat, revenit între timp la putere. Mai departe, ea susţine că cele două demiteri din funcţie – pe care le-a contracarat însă prin intermediul justiţiei – s-ar fi datorat faptului că nu avea susţinere politică, nefiind membru de partid. Iar acum s-ar fi înregimentat politic, într-o formaţiune aflată la putere, pentru a-şi putea duce la capăt mandatul câştigat prin concurs. Clar, nu?

Însă, în spatele acestor afirmaţii se află o minicună uriaşă, de care Florina Stoian a ţinut chiar şi la conferinţa de presă de miercuri, desfăşurată la sediul organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, în care şi-a anunţat noua orientare politică. Mai precis, am întreba­t-o dacă are o adeziune la Partidul Social Democrat, chestiune pe care a negat-o ferm.

Ei bine, astăzi demonstrăm ceea ce am afirmat în ediţia de joi a OPINIEI, respectiv faptul că Florina Stoian s-a înscris în Partidul Social Democrat în urmă un an, aşa cum se poate observa din facsimilele alăturate, respectiv adeziunea şi fişa membrului de partid, completate în data de 4 august 2017. Sursele noastre din organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat ne-au spus că depunerea adeziunii Florinei Stoian nu a fost urmată de confirmarea calităţii de membru PSD la o şedinţă a structurii colective de conducere îndriduite să îndeplinească această formalitate. Ceea ce nu schimbă cu nimic datele pro­blemei, dat fiind că acesta a negat existenţa unei adeziuni la Partidul Social Democrat.

Astfel că gestul inspectorului şcolar general de a se înscrie în ALDE capătă o cu totul altă rezonanţă, iar declaraţia sa devine pe de-a-ntregul o mare minciună, nefiind vorba de căutarea unei umbrele politice care să apare un şef de serviciu deconcentrat apolitic de abuzurile puterii, ci de o relocare în aceeaşi barcă a coaliţiei de la guvernare, după ce a constatat că înscrierea în PSD (cu doar două săptămâni înainte de a fi demisă, abuziv, ce-i drept, de ministrul „Genunche”) a fost ţeapa vieţii ei.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

33 COMENTARII

 1. Rezumatul comentariilor duce la o singură concluzie: oamenii au multe de spus dar nu-i ascultă nimeni. Eu doar întreb: cine deturnează discuția și sensul minciunilor spre multinaționale? Cine a oferit pe tavă industria energetică multinaționalelor, dar telefonia și băncile? cine a vândut pădurile țării și industria lemnului???etc…pixelu, aștept răspunsul tău atoate știitor că la oficiali nu mai ajungem…

 2. Vorbiti despre invatamantul romanesc distrus din timpul lui Abramburica ?Acum se continua.Nu sunt lasati inspectorii sa-si faca treaba ca intervine politicul cu tot cei mai rau si prost.De ce nu le-a convenit de cele trei inspectoare pe care le destituise?Nu le mai canta in strune ca Getuta ?Haideti sa lasam echipa sa-si faca traba ,dar cred ca nu vor fi lasate politic sa faca curatenie.Astai Romania !

 3. Dna Florina , felicitări . Acum are postul asigurat si pupila dvs. Alina Daniela Ilie , care a luat 5.95 la titularizare si 10 la inspecția la clasa.

 4. Există măsuri substanțiale atât în plan național cât și în plan internațional care să ne asigure drepturile.Eu sunt optimistă ,văd că societatea civilă se mișcă ,ia atitudine.Faptul că ne expunem părerile aici este tot o dovadă a democrației participative.Numirile politice sub umbrela ,,concursurilor/examenelor se vor diminua!

  • Da Leano, ai dreptul să muncești până la epuizare pentru un salariu minim pe economie! Și dacă faci gât te dă patronul afară mintenaș, că doar d-aia a fost modificat Codul Muncii, să-l protejeze pe patron de abuzurile salariaților!

  • După angajare oricine are dreptul să solicite consilierului AJOFM ,să stea lângă el pentru a se verifica dacă patronul respectă Codul Muncii.Prin urmare și patronii sau șefii instituțiilor publice au leac la tot.În Buzău nimeni nu a făcut cerere în acest sens!ITM -ul-AJOFM -ul ,Sindicatele și IPJ ul ar trebui să facă un protocol pentru a preveni abuzurile,dar cu un numit politic la șefia unei instituții șansele sunt mici!

 5. Ma doare in cot de adeziunile lor. Lepre sunt in toate partidele, oameni care s-au plimbat din sediu in sediu in cautare de locuri caldute. Astia ar trebui interzisi de la un moment dat, cumva, printr-un fel de revolutie. Altfel, nu facem decat sa schimbam ciuma rosie cu lepra galbena sau râia portocalie, albastră.

  • Păi dacă un moralist ca matale nu vrea să intre în politică, tot leprele vor conduce! Nu te mai minți! Și din tribune faci politică fără să vrei! Respiri aer poluat? Te revolți! Identifici sursa poluării. Încerci să o elimini. Toate acțiunile astea înseamnă politică.
   Eu sunt eurosceptic. Dacă apare un partid eurosceptic, cu certitudine, mă voi înscrie!

  • E liber la psd pentru eurosceptici. La dreapta lui Dragnea, cu statul paralel și la stânga Veoricăi, cea fără de minte. Și fix la Putin în brațe…

  • Dacă lui Dragnea i se reproșează doar aberația aia de la referendumul marinarului, angajarea a două pesediste la stat și trecerea lacului Belina de la stat la stat, atunci Dragnea este cel mai cinstit politician din România. Unde sunt marile dosare de corupție despre care doar se vorbește, Teldrum, Brazilia. Ori nu există, ori sunt reale dar se țin la sertar pentru că sunt implicați în matrapazlâcurile astea și câțiva intangibili (pudibonderiști d-ăștia ca tine) și atunci s-a pus batista pe țambal.

 6. He, he!
  Doamna Flori nu fi tristă, orice om îi este frică de adevăr! Mai ales când este un incompetent care ar muri de foame într-o țară normală sau, ferească sfântul duh al domnului nostru Liviu Dragnea, ar trebui să muncească pe brânci pentru zecile de milioane care intră lunar în cont.
  Nu ne mai facem bine niciodată. Asta e clar. A ține cu x sau cu y în aceste condiții nu este decât un simptom al bolii morale de care suferim. Vai, doamna F. e mai bună decât doamna B. etc. Nu e, sunt fețe ale aceleiași realități urâte.

  • Măi, pudibonderie! Mai las-o dracu’ cu moralitatea! Moralitatea nu te ajută să supraviețuiești în România actuală. Dacă femeia care a murit intoxicată cu ciuperci ar fi avut și ea de unde să fure, ar fi avut de unde să dea mai departe la medicii din Nehoiu și medicii de la urgențe din Județean ca s-o bage și pe ea în seamă și să aibă o șansă de supraviețuire! Nu furi, n-ai nicio șansă să supraviețuiești în România contemporană! Mai mult sau mai puțin toți furăm câte ceva! Fac pariu că ți-ai cumpărat laptop fără sistem de operare dar nu ți-ai instalat un Linux ci un Windows piratat. Tot furt este. De proprietate intelectuală. Furtul a ajuns să facă parte din instinctul de conservare al românului. Și pe vremea lui Ceaușescu furtul era incriminat tot de pudibonderiști ca tine! Optica era cu totul diferită. Dacă cineva avea de unde să fure era privit admirativ de cei care știau, pe modelul: e băiat deștept, se descurcă!
   Multinaționalele prezente și în România nu se mai codesc și externalizează grosul profitului înainte de fiscalizare. Tot furt este, dar un pudibonderist ca tine o să le găsească scuze care n-au nicio legătură cu moralitatea!

  • Am windows cu licenta OEM. Nu am furat nimic în viață, asta cu toată lumea fură vine direct din discursul hoților care, nu-i așa, sunt ca noi ceilalți, deci nu trebuie criticați sau condamnați. Numai hoții își doresc să nu mai fie incriminat furtul! Mi-e scârbă de toți cei care au acest discurs profund imoral și nesimțit. Nu toți suntem hoți, nu toți luăm partea hoților! A ajuns normalitatea să fie considerată pudibonderie, toți nemernicii o consideră depășită, furtul este norma, hoțul este modelul…
   Marș la pușcărie, lipitorilor!

  • Da, sunt bolșevic, sunt comunist , sunt putinist, sunt ce vrei tu! Da despre multinaționale că scot (fură) din țărișoara asta anual vreo 40 miliarde de euroi numai din evaziune pe profit, nu zici nimic? Fondurile alea de coeziune (nerambursabile) de la UE sunt un mizilic, 32 miliarde de euroi în 6 ani dacă există absorbție 100%!

 7. DAR DESPRE FRAUDELE DE LA CONCURSUL DE DIRECTORI DIN 2016 NU SPUNE NIMENI NIMIC? AR FI BINE SA SE FACA O VERIFICARE… ACELEASI AUTOARE: STOIAN FLORINA SI DR. (SPIRU HARET!) PALCAU DANIELA!

 8. Indiferent de aceste comentarii răutăcioase , pe care le aduceți Florinei , față de fetele psd-istilor , burducea si otilica , oricine este mai bun . Ei nu isi dau seama ca era vorba de învățământ, iar cu geta și cu oti il inmormantau. Si-au facut treaba , a luat cine trebuie bacul , gradații, titularizari etc . În concluzie psd=pcr . Succes Florina , si fa curățenie la isj, adu profesori de calitate si termină cu oamenii impusi de psd acolo , care nu stiu pe ce lume se află.

  • Nu sunt comentarii răutăcioase,politicul nu are ce căuta în învățământ!Profesorii nu ,,se aduc,, profesorii dau examene!

  • Am spus-o și mai jos. PCR nu a numit niciodată educatori sau învățători la conducerea inspectoratului. Dacă tot ai adus vorba de PSD, cum dracu’ ai uitat cuvântul alăturat, atât de uzitat zilele acestea!

  • Pe Stoian ați găsit-o să facă ordine pe-acolo?Asta de citește „colonel Ștefan cel Mare” în loc de „colegiu”?Nu mai zic nimic de calitățile intelectuale ale doamnei…care lipsesc cu desăvârșire.

  • Daniela, vorbesti din experienta? Cate posturi de director „ai rezolvat”? Si gradatiile date in anii trecuti fara numar si pe atentii. De posturi nu e cazul sa mai aminteasca cineva.

 9. Asa a fost si pe vremea inceputului comunismului,oamenii slab pregatiti,nulitatile ,mediocrii,au lins si pupat dosuri sa ajunga in functii inalte,istoria se repeta.Aceasta femeie(nu-i pot spune doamna) este o NULITATE TOTALA,dar la noi prostii ies ca paduchele-n frunte,vor functii.Nu-mi explic de ce rebuturile,nulitatile si incompetentii au o apetenta asa mare ptr functii,in loc sa stea pe un loc caldut,sa nu deranjeze si sa vada toata lumea cat este de mediocru.

  • Fals. Pe vremea comuniștilor în fruntea inspectoratului erau numiți profesori cu notorietate, nu personaje mărunte din eșalonul secund (învățători și educatori) cum se întâmplă acum.

 10. Biata femeie, este lovită din toate părțile. Examenul psihologic și PSIHIATRIC nu e o soluție. Rezolvarea este doar una dură RADICAL-LIBERALĂ: desființarea inspectoratelor școlare, crearea unui sistem național de control și îndrumare, reatestarea întregului personal didactic! Acum 29 de ani a fost–speram–ultimul an în care duplicitatea era o metodă propagandistică eficientă și se mințea de sus și până jos. Din nefericire și acum se minte la fel sau se spun crâmpee de adevăr. Într-o astfel de lume a curvăsăriei relaționale din societate încotro s-o iei???.
  Omul pentru om e lup, spune un vechi proverb latin. În situația de față zicala veche se confirmă. Ce puține schimbări comportamentale în două mii de ani!!!Să presupunem că doamna Stoian ar fi fost spălătoreasă sau mecanic de locomotivă. Și?? Acum ne-am trezit să-i cerem CV-ul. Aceste false exigențe ar trebui să fie virulente nu replici orgolioase, atunci când trebuie. Azi, după părerea mea, piesa s-a sfârșit! Cortina!!!Din nefericire bârfa din școli este o dovadă a superficialității profesionale. „Jos cortina, jos cortina! strigă regizorul din culise”…„Lăsați-o ridicată/ e greu să mai ascunzi ce-ai dezvelit odată”–răspunde Dracul intrând în scenă.(Cirano de Berjerac)…

 11. Am și eu un set de întrebări:
  1 – Este adevărat că d-na Stoian a fost o educatoare undeva în mediul rural, cu merite cu mult sub mediocre?
  2 – Este adevărat că d-na Stoian s-a titularizat cu nota 6!!! (Legea spune că 7 este notă titularizabilă) și de fapt NU a predat o zi în calitate de profesor?

 12. Pai ce sa ceri de la florina,cind mocanu acolindat toate partidele?
  La DSV marijan s-a plimbat pe la toate partidele
  La DSP Axinte la fel,toate partidele
  Doar ciolanul,asa ca la minteala

  • Medicii nu-și permit să facă astfel de comentarii pentru că își respectă profesia,în schimb ,eu ca părinte care am fost în audiență la doamna inspector șef Florina Stoian ,îi pot recomanda să nu mintă ,să nu mai mintă pentru că este formator de opinie în rândul societății.

  • Leano, las-o că măcăne! Mai bine pune pariu cu colegii că iarăși îți sar la beregată! Jurământul lui Hipocrate are aceeași valoare cu jurământul depus de înalții demnitari ai statului. Adică zero!

Comments are closed.