Veşti bune pentru şoferii care utilizează drumul naţional spre Braşov. Lucrările de reparaţii pe DN 10 Buzău-Braşov, km 26+830 (Măgura) sunt în grafic, iar reprezentanţii firmei de construcţii care realizează consolidarea versantului afectat de alu­necarea de teren din luna martie a acestui an dau asigurări că circulaţia rutieră în acest punct se va putea desfăşura în condiţii normale până în perioada apropiatelor sărbători de iarnă. termenul estimat de constructor împreună cu responsabilii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere este 5 decembrie.

Cele 21 de coloane de beton care vor ajuta la stabilizarea terenului vor fi turnate până la sfârşitul acestei săptămâni, iar în intervalul necesar pentru ca betonul să atingă parametrii optimi de rezistenţă, firma de construcţii va realiza şanţuri şi rigole pentru captarea apei pluviale şi dirijarea acesteia printr-un canal care subtraversează drumul în acel punct, ultima etapă constând în realizarea unei grinzi transversale care va uni cele 21 de coloane, realizarea unor parapeşi de protecţie şi turnarea asfaltului.

De săptămâna viitoare, utilajul pentru forat va fi mutat mai jos, spre Buzău, la km 26+430 unde, de asemenea, există o alunecare de teren activă şi unde va avea loc o operaţiune similară de consolidare a versantului şi refacere a carosabilului.

Cu avizul IPJ Buzău – Serviciul Rutier, circulaţia în zonă este dirijată alternativ pe o bandă, cu ajutorul semafoarelor, până la în­cheierea lucrărilor.

DISTRIBUIȚI
loading...