Câteva zeci de persoane, majoritatea venite din Iași, au manifestat, vineri dimineață, în Piața Victoriei din Capitală, în fața Guvernului, pentru construcția autostrăzilor A8 Târgu Mureș Iași și A7 Ploiești-Buzău-Bacău-Siret, scrie HotNews. Protestul a fost organizat de trei asociații din Moldova care susțin proiectele pentru infrastructură din regiune, dar în piață au fost prezenți și deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, precum și consilierul USR de la Sectorul 1 din București, Clotilde Armand.

Cele câteva zeci de persoane care au venit în Capitală să protesteze au formulat și o scrisoare cu mai multe revendicări și urmau să se întâlnească vineri după-amiază și cu premierul Dăncilă.

Printre revendicări, asociațiile participante – „Împreună pentru A8”, „Moldova Vrea Autostradă” și „Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” – cer numirea unui ministru al Transporturilor competent, demiterea șefului de la Compania de Drumuri, Narcis Neaga, lansarea licitațiilor pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare pentru toate sectoarele din A8 și A7, dar și renunțarea la planul Guvernului de a realiza tronsonul Iași-Pașcani din A8 prin Parteneriat Public-Privat. (Foto: HotNews)

Mai mult, AICI.

DISTRIBUIȚI
loading...