Președintele Partidului Libertății, Unității și Solidarității, Dacian Cioloș, fost premier și comisar european, a fost duminică la Buzău pentru a strânge semnături pe listele de susținere a candidaților Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare, listă pe care, de altfel, o deschide.

Cioloș a spus că Alianța USR-PLUS vrea să ofere românilor „nu răul cel mai mic, ci o adevărată alternativă politică”: „Pentru noi nu există fiefuri ale unora sau altora, pentru noi există români. Și noi îi respectăm la fel pe toți românii, indiferent cu cine au votat, sunt opțiunile lor, dar noi vrem să le prezentăm de data aceasta o alternativă. Probabil că până acum nu au avut o alternativă, și atunci fie nu au votat, fie au votat cu răul cel mai mic. Ei, acum noi am vrea să le propunem nu răul cel mai mic, ci o adevărată alternativă politică, și de aceea suntem aici și peste tot în țară; eu, de două săptămâni, am stat la București două zile”, a spus președintele PLUS Dacian Cioloș. 

Acesta a avut, în Piața Dacia, o întrevedere cu primarul social-democrat Constantin Toma, care i-a prezentat nemulțumirile administrației publice buzoiene, generate, în mod special, de prevederi din Legea bugetului de stat pe anul 2019, precum transferul în sarcina autorităților locale a asigurării indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor însoțitorilor acestora: „Eu sunt de acord cu ce a spus domnul primar, eu lucrurile acestea le spun de doi ani de zile, le spun chiar de când eram la guvernare, când trimiteam la Curtea Constituțională proiecte de legi promovate de partidul dânsului în Parlament, prin care creșteau sau creau pensii speciale și împărțeau tot felul de ajutoare fără să aibă buget. Este foarte bine să ai o opinie, dar nu în fața mea trebuie să aibă dânsul opinii, ci în fața conducerii partidului din care face parte. Dacă nu îi mai place acolo, ar trebui să o spună clar și răspicat că vrea meritocrație și să plece de acolo”, a precizat Dacian Coloș.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.