A absolvit Liceului de Arte „Margareta Sterian”, apoi Universitatea Națională de Arte, secția de Sticlă, iar acum se perfecționează în artele decorative și își dorește să intre în rândul artiștilor profesioniști din filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Este vorba des­pre buzoianca Elena Alexandrescu, cea care, săptămâna trecută, a vernisat prima sa expoziție personală de anvergură la Buzău.

Expoziția a avut loc la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, curator fiind președintele UAP Buzău, Valeriu Șușnea, fost diri­ginte al Elenei Alexandreescu în perioada liceului. Expoziția „Cugetări sfe­rice” este compusă din panouri decorative, rea­lizate în tehnică mixtă.

„Domnul Șușnea a fost cel care mi-a insuflat dragostea pentru artă, și apoi doamna Georgeta Hliohor, care mi-a fost profesoară de tapiserie. Chiar și după facultate, dragostea mea  a rămas arta textilă. Mai mult… las lucrurile mele să vorbească”, a spus Elena Alexandrescu.

Expoziția de panouri decorative va sta pe simezele sălii parter a  Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” timp de trei săptămâni și va putea fi vizitată gratuit.

DISTRIBUIȚI
loading...