Elevii claselor de ­mu­zică de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, care studiază instrumente de suflat, au părăsit, luni, pentru câteva ore, sălile de clasă, pentru a susține un recital într-un spațiu mai puțin convențional. Este vorba despre sala de la parterul Galeriilor de Artă „Ion Andreescu”, unde în prezent se află expoziția de pictură „Călătorii Ima­ginare” a artistului Valeriu Șușnea. Evenimentul a fost organizat în cadrul „Săptămânii altfel”.

„Liceul de Arte și Uniunea Artiștilor Plastici desfășoară la Galeriile de Artă <Ion Andreescu> o activitate care îmbină imaginea vizuală cu ­ima­ginea muzicală. Pentru prima dată găzduim în cadrul Galeriilor de Artă un recital de muzică clasică, inițiat de profesorul Marius Bădăruță. Este un concert special la care poate lua parte și publicul care vizitează expozițiile noastre, fiind o interacțiune între culoare și sunet”, a declarat președintele UAP Buzău, Valeriu Șușnea, profesor la Liceul de Arte „Margareta Sterian” .

Recitalul a fost susținut de elevii de la clasele de flaut conduse de profesorii Marius Bădăruță, Lucia Marin și Iulian Homocea, clasa de clarinet condusă de Sorin Negoiță, clasa de corn condusă de Silviu Patraș și de la clasa de trompetă condusă de Corneliu Vișan.

„Am denumit acest recital al suflătorilor de la clase diferite ale liceului nostru <Culori sonore>, pentru că sunt diferite instrumente, fiecare cu timbrul său, un fel de culoare pentru artele plastice. Majoritatea pieselor sunt interpretate de elevi, iar eu voi interpreta spre final o piesă în memoria unui coleg de al meu de la Cluj care nu mai este în viață, Vasile Gogan, profesor de flaut”, a declarat profesorul Marius Bădăruță.

DISTRIBUIȚI
loading...