Cultură

FOTO | Elevi din trei școli buzoiene, premiați la Ploiești pentru interpretarea personajelor lui Ion Luca Caragiale

Trei școli din Buzău au participat în week-end, la cea de a XXII-a ediție a Concursului interjudețean de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale contemporanul nostru”, de la Ploiești. Evenimentul, dedicat elevilor din ciclul primar și cel gimnazial, a avut loc în perioada 26-27 ianuarie, fiind organizat de Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Printre cele peste 50 de trupe de mici actori s-au aflat și patru trupe care au reprezentat trei instituții de învățământ din Buzău: Școala nr. 15 „George Emil Palade”, Școala Gimnazială din Pietroasele și Școala nr. 2 din Rm. Sărat.

Toate cele patru trupe s-au întors cu premii

Prestațiile actoricești ale buzoienilor au fost apreciate de juriul concursului, format din actorii Ilie Gâlea, Iuliu Gâlea și înv. Marcela Enache. Trupa de teatru „Actorașii inimoși”, a Școlii „George Emil Palade” a câștigat Marele Premiu la  secțiunea clasele 0 – a II-a, cu o scenetă originală care a reunit mai multe personaje din opera lui Caragiale, în timp ce trupa de teatru „Fantasticii”, de la școala din Pietroasele a câștigat Marele Premiu la secțiunea dedicată claselor a III-a și a IV-a cu schița „Bubico”. Cea de a doua trupă de teatru care a reprezentat școala din Pietroasele a fost răsplătită cu premiul I (categoria claselor a III-a și a IV-a), pentru prezentarea schiței „Vizită”, iar trupa de teatru „Les formidables” a Școlii nr. 2 din Rm. Sărat a obținut premiul I (categoria claselor a III-a și a IV-a), cu schița „Dl Goe”.

Coordonatorii elevilor buzoieni au fost înv. Georgeta Drenea (Școala nr. 15), prof. Nicoleta Șerban și Florentina Poșircă (Școala nr. 2 Rm. Sărat) și prof. Tanța Vasile (Școala Pietroasele).

„Acest concurs a devenit o tradiție pentru învățământul gimnazial și primar din toată țara. și anul acesta, la împlinirea a 167 de ani de la nașterea marelui dramaturg, micii artiști, prin talentul lor, au adus în prim-plan lumea plină de culoare a perso­najelor lui Caragiale, la eveniment concurând peste 50 de trupe de actori-elevi ai școlilor din județul Prahova și din țară – Argeș, București, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov. Evenimentul a fost filmat și a putut fi urmărit în timp real pe un ecran amplasat în incinta muzeului. De asemenea, cu o întârziere de câteva ore, acesta a putea fi accesat pe site-ul histmuseumph.ro, pe paginile de Facebook ale Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeului <Ion Luca Caragiale>, cât și pe Youtube”, a declarat buzoianca Monica-Violeta Bostan, coordonatorul Muzeului „I.L. Caragiale” Ploiești.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker