Şcoala Gimnazială „George Emil Palade” a făcut o tradiţie din a aduce judeţului Buzău premii şi medalii, care încununează an de an participarea elevilor la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

„Fizica este o disciplină care, pentru unii dintre elevii şcolii noastre, este o adevărată provocare, un mod prin care îşi dezvoltă abilităţile de a construi raţionamente, un prilej de a-şi depăşi limitele, de a fi mereu printre cei mai buni din ţară. Amintim că, în urmă cu cinci ani, din băncile Şcolii <­Geo­r­ge Emil Palade> a plecat, pentru a performa, la nivel naţional şi internaţional, Anca Drăgulescu, care a reprezentat România mai mulţi ani consecutiv la Olimpiadele Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică sau de Fizică”, a declarat prof. Cristina Moise.

În prezent, Şcoala nr. 15 se mândreşte că alţi elevi, încă din clasa a VI-a, au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Naţională de Fizică, desfăşurată la Breaza, judeţul Prahova. Sub îndrumarea prof. Cristina Moise, fiecare dintre ei a reuşit performanţa de a urca pe podium prin muncă susţinută, ambiţie, încredere în propriile puteri, şi, nu în ultimul rând, renunţări.

Teodor Bălăceanu (clasa a VI-a) a obţinut Menţiune MEN şi Medalie de Aur oferită de Societatea Română de Fizică (SRF), un partener al profesorilor dedicaţi performanţei.

Teodor Bălăceanu

Alexandra Dorobanţu (clasa a VI-a) a obţinut Menţiune MEN şi Medalie de Argint din partea SRF.

Alexandra Dorobanţu

Răzvan Iordache, absolvent al clasei a VIII-a, a obţinut Medalie de Bronz din partea SRF la etapa naţională a Olimpiadei de Fizică Participări naţionale şi internaţionale la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori

Răzvan Iordache

De asemenea, Răzvan Iordache a găsit timp, chiar dacă s-a pregătit pentru Evaluarea Naţională, care debutează astăzi, să se pregătească la fizică, biologie şi chimie (îndrumat de profesorii Cristina Moise, Luminiţa Moldoveanu şi Cristina Velniceru), participând la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori. Răzvan s-a clasat pe locul al III-lea la etapa judeţeană, rezultat ce îi oferă şansa de a reprezenta judeţul Buzău la etapa naţională a acestei olimpiade.

Eugen Piron (stanga)

„Şcoala noastră a performat în anii precedenţi şi la această competiţie, Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori. Ne referim aici la rezultatul de excepţie obţinut la finele anului 2017 de către Eugen Piron, la etapa internaţională a Olimpiadei de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Olanda. În prezent elev al Colegiului Naţional <B. P. Hasdeu>, Eugen a fost îndrumat pe drumul spre performanţă încă din anii de gimnaziu de către doamnele profesor Aurelia Ignătescu, Cristina Velniceru şi Cristina Moise”, a declarat directorul Şcolii nr. 15, Elena Gheorghe.

Premiul I la faza naţională a Olimpiadei de Istorie 

Ioana Rotărescu

O altă materie care i-a adus anul acesta Şcolii „G. Emil Palade” recunoaşterea naţională este Istoria. Eleva Ioana Sânziana Rotărescu (clasa a VIII-a), pregătită de prof. Doina Balaban, a obţinut Premiul I la Olimpiada Naţională de Istorie.

„Sunt o persoană ambiţioasă şi perseverentă. Îmi place să muncesc pentru ce îmi doresc să fac, astfel având încredere în împlinirea scopului propus. Am lângă mine oameni care mă susţin şi constituie modele demne de urmat în viaţă, ca urmare, am puterea de a-mi depăşi limitele. Succesul mi-a fost încununat anul acesta cu calificarea la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie şi obţinerea, la nivel naţional, a premiului 1”, declară Ioana Rotărescu.

Premiu din partea Ministerului Educaţiei la Olimpiada Naţională de Franceză

Un alt elev de excepţie al Şcolii nr. 15 este Oana Maria Ene, elevă în clasa a VIII-a. Ea a reuşit anul acesta o performanţă remarcabilă, calificându-se la trei etape naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare: Olimpiada de Limbi Romanice – Limba Franceză, Concursul Naţional Interdisciplinar de Limba şi Literatura Română şi Religie ,,Cultură şi spiritualitate românească” şi la Concursul Naţional Transcurricular de Lectură şi Interpretare ,,Ionel Teodoreanu”.

Oana Ene

Cu ajutorul prof. Oana Bold, Oana Ene şi-a descoperit marea pasiune, limba franceză, care le-a amândurora adus multe satisfacţii şi bucurii, transformându-le într-o echipă de succes, care a obţinut multe premii atât la etapele naţionale ale olimpiadelor de limba franceză, cât şi la alte concursuri naţionale de creaţie literară (Premiul I la Concursul Naţional de Creaţie Literară ,,Alecsandriana” Bacău, creaţie literară în limba franceză) sau de interpretare a muzicii francofone (Menţiune şi Premiu Special la Festivalul Naţional de Muzică Francochanson Buzău).

La Olimpiada Naţională de Franceză, buzoianca a obţinut unul dintre cele mai importante premii, Menţiunea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu un calificativ de 96 puncte, perpetuând performanţa din anul anterior şi dovedind tuturor că locul ei este printre cei mai buni elevi cunoscători ai limbii lui Voltaire din ţară. Lucrarea Oanei a fost apreciată de comisia de evaluare, primind laude şi încurajări, ca o încununare a anilor de studiu şi de pregătire la această disciplină.

Premiaţi la Olimpiada Micilor Bancheri 

Andrei Petru Edu

O altă competiţie de la care elevii Şcolii nr. 15 s-au întors anul acesta cu premii a fost Olimpiada Micilor Bancheri, concurs naţional de educaţie financiară, la care au participat 121 de elevi de clasa a III-a şi a IV-a din toată ţara.

Premiul II, la proba scrisă, a fost obţinut de elevul Andrei Petru Edu (clasa a IV-a), iar David Petroiu (clasa a IV-a) a obţinut menţiune, ambii fiind pregătiţi de înv. Doina Luiza Jalbă.

„Andrei Edu are în palmaresul său de anul acesta multe performanţe la nivel naţional. Este câştigător, pentru a doua oară, al locului I (100 de puncte) al Concursului Naţional <Lumina Math> şi singurul câştigător al  a unei tabere gratuite  la nivelul claselor a IV-a din judeţul Buzău. A obţinut, de asemenea, premiul de Excelenţă,  la etapa naţională a Concursurilor <Comper> şi premiul I la Concursul Naţional <Gazeta Matematică Junior>.  La rândul său, David Petroiu este deţinătorul premiului  de excelenţă  la etapa naţională a Concursurilor <Comper>, şi a premiului I la Concursul

Naţional <Gazeta Matematică Junior>”, a declarat înv. Doina Jalbă.

Eliza Oprea si Oana Ene

Premii la concursurile naţionale interdisciplinare  

Două eleve ale Şcolii nr. 15 s-au calificat la etapa naţională a Concursului interdisciplinar de Limbă Română şi Religie ,,Cultură şi spiritualitate românească”. Este vorba despre Eliza Ştefania Oprea (clasa a V-a, care a reprezentat toţi elevii claselor a V-a şi a VI-a din judeţ) şi Oana Maria Ene (a reprezentat elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din judeţ). Eleva Eliza Ştefania Oprea a obţinut Premiul Special „Grigore Ghica Vodă“. Cele două eleve au fost pregătite de profesorii Veronica Bulf şi Alina Panait (română) şi Daniela Zaharioiu (religie).

Dragomir Maria

De asemenea, eleva Maria Alexia Dragomir (clasa a V-a), pregătită de prof. Veronica Bulf, a obţinut Premiul Special pentru Intuiţia Critică şi Simţul Estetic, la Concursul Naţional de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”.

DISTRIBUIȚI
loading...