Circulaţie bară la bară, copii cu flori în mână, autorităţi locale şi emoţia unui nou început. Aşa ar putea fi descrisă ziua de luni, cea a debutului unui nou an şcolar.

Emoţii în plus au avut luni elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, care urmează să părăsească în curând clădirea liceului de pe strada Independenţei, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare. Elevii de la ­Emi­nescu urmează să înveţe în incinta Liceului Tehnologic „Costin Neniţescu”, de pe strada Transilvaniei. Prezent la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, primarul Constantin Toma a vorbit despre data la care va avea loc mutarea. Alături de primar, la festivitatea de la Colegiul Eminescu au mai fost prezenţi subprefectul Lucian Foca, comandantul Diviziei II Getica, generalul Gheorghiţă Vlad, şi directorul Direcţiei de Cultură Buzău, Constantin Căţoi.

 

Din 15 octombrie, probabil, elevii de la Colegiul Eminescu se vor muta la Liceul Nenițescu”

„Mă bucur că începeți totuși un nou an școlar aici, în incinta Colegiului Eminescu. Este o provocare importantă și pentru noi și pentru voi. Am reușit ca prin intermediul unui fost absolvent al acestui liceu, este vorba despre domnul deputat Marcel Ciolacu, să obținem o sumă foarte mare pentru reabilitarea, măcar o dată la o sută de ani, a acestei clădiri istorice a unei școli de elită în municipiul Buzău. Lucrurile vor decurge bine, mă voi ocupa personal, astfel încât, probabil, din 15 octombrie să aveți cele mai bune condiții la Liceul Nenițescu, iar peste doi ani să avem aici cel mai frumos colegiu din oraș”, a declarat primarul Constantin Toma.

Președintele Consiliului Județean, la festivitatea de la Pedagogic

Primarul Toma, alături de subprefectul Foca, generalul Gheorghiță Vlad și comandatul Poliției Municipiului, Marius Ivan au luat parte și la festivitatea de deschidere a Colegiului Național „B. P. Hasdeu”, cel mai titrat liceu buzoian. „Arătați de 150 de ani că sunteți o școală de elită și vă promit că și Primăria Buzău să fie la înălțimea primei instituții publice din județ”, le-a transmis Toma hasdeienilor.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a participat alături de inspectorul școlar general adjunct, Daniela Palcău, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”. Emanoil Neagu a ales să își conducă nepotul în prima zi de școală.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu la deschiderea de an școlar a uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din județul Buzău. Societatea de astăzi încearcă să inverseze sistemul de valori umane fundamentale. Tocmai de aceea, rolul profesorilor și al părinților devine unul și mai dificil. Numai printr-o colaborare strânsă școală – familie putem să-i  îndrumăm și să îi susținem pe copii în vederea descoperirii drumului către o viață cu valori adevărate, îndeplinirea idealurilor și identificarea pasiunilor lor”, a spus președintele Consiliului Județean în discursul său.

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...