Încă un eveniment artistic de anvergură mondială pentru buzoianul Bogdan Adrian Lefter. Artistul care până la vârsta de 35 de ani a reuşit să se evidenţieze prin lucrări de sculptură importante (bustul lui Corneliu Coposu din Parcul Tineretului Bucureşti, ansamblul sculptural din inox de la intrarea în Buzău, rinocerul gigant din Changchung, China etc.) îşi continuă activitatea de „ambasador” al artei româneşti. Bogdan va reprezenta România, în luna noiembrie, în Egipt, la un eveniment ­internaţio­nal de sculptură desfăşurat sub patronajul preşedintelui Egiptului, la care vor participa sculptori din 195 de ţări.

Ideea acestui eveniment este de a reuni artişti din toată lumea care să realizeze fiecare o sculptură în formă de inimă, cât mai apropiată de forma anato­mică. Fiecare artist va ­res­pecta dimensiunile impuse de organizatori. În final cele 195 de inimi omeneşti vor fi expuse permanent în aer liber. Expoziţia se vrea un semnal de alarmă pentru a reînvia umanitatea, într-o lume măcinată de războaie şi terorism.

195 de inimi în cutii din sticlă

„Inspirată de forma ­ini­mii omeneşti, această expoziţie va aminti lumii întregi că a reînvia umanitatea şi compasiunea a devenit astăzi o necesitate şi nu un lux. 195 de artişti reprezentând 195 de ţări ale lumii se reunesc pe pământul Egiptului, pentru a sculpta 195 de inimi omeneşti, fiecare în baza propriei viziuni asupra umanităţii, cu scopul de a reînvia prin artă compasiunea şi umanitatea”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Simpozionul va avea loc în oraşul Sharm El Sheikh, cea mai cunoscută staţiune egipteană, datorita recifurilor de corali, şi unul dintre cele mai sigure oraşe din Egipt.

Potrivit organizatorilor, fiecare artist are libertatea de a-şi alege compoziţia şi materialul din care va fi realizată lucrarea. Dimensiunea sculpturii nu va trebui să depăşească 20 cm x 20 cm x 40 cm, pentru ca, la final, aceasta să se poată încadra într-o cutie din sticlă care va fi poziţionată pe un stâlp de marmură albă. Fiecare lucrare va fi însoţită de numele artistului şi ţara acestuia. La ­des­chiderea simpozionului, artiştii se vor întâlni cu preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi.

„Am făcut o schiţă a lucrării care va fi realizată din metal. Este un eveniment împotriva războiului şi a terorismului şi sunt mândru că pot reprezenta România. Întreg simpozionul se va desfăşura în perioada 14 octombrie-7 noiembrie”, a declarat pentru OPINIA buzoianul Bogdan Edrian Lefter.

DISTRIBUIȚI
loading...