Doamne în crinoline, bărbaţi cu joben şi monoclu au animat timp de o săptămână aleile Parcului Cişmigiu, între 27 august şi 2 septembrie, cu ocazia Festivalului „Bucureştii lui Caragiale”.

În multitudinea de evenimente care au constat în spectacole de teatru, concerte, ateliere de creativitate, programe pentru copii, plimbările culturale „la bulivar”, expoziţii foto etc, s-a regăsit şi buzoianca Bianca Mihai alături de trupa sa. Este vorba despre fata care a fost remarcată la „Românii au talent” şi care a obţinut în vară, premiul II la Festivalul Amara. Deşi trece abia clasa a XI-a, Bianca are proiecte muzicale la nivel naţional pe care unii artişti abia apucă să le schiţeze la maturitate.

Buzoianca spune că s-a integrat perfect în programul de ,,comedii şi muzici”, mofturi şi surprize care au transpus universul surprins în opera lui I.L.Caragiale.

„Evenimentul mi s-a potrivit perfect”

„A fost o propunere bună pentru mine, evenimentul mi s-a potrivit perfect! Am reinterpretat chiar în seara de sâmbătă piese ce au readus frumuseţea tinereţii bucureştenilor şi mă bucur că organizatorii m-au ales pe mine, care sunt la început de carieră, să le cânt. Am cântat peste 12 melodii”, ne-a declarat Bianca Mihai. Pentru Bianca a fost primul eveniment de anvergură în Bucureşti, prin care s-a remarcat cu reinterpretări ale melodii­lor ce animau Capitala odi­nioară.

Pentru eleva din Hasdeu urmează o nouă provocare luna viitoare, când îşi va testa talentul la festivalul cu tradiţie ce va avea loc la Focşani, Festivalul „Florentin Delmar”.

Şi ca să înţelegem motivul pentru care Bianca este atât de solicitată în ultima perioadă, iată ce au scris organizatorii Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” despre buzoiancă: „Se vede cât colo, monşer, că talentul o va duce departe pe Bianca Mihai, tânără persoană însemnată deja pe scenele de jazz ale ţării. De la emisiuni de televiziune, la festivaluri unde a câştigat mai toate premiile, ajunge acum în Cişmigiu, pentru a-şi spune poveştile muzicale inedite. Alături îi va fi trupa: Mihai Preda (cajon); Cristi Dinu (pian); Matei Sava (chitară acustică/saxofon); Andrei Sava (chitară bass/chitară acustică). Inspirată de Katie Melua, dar şi de Anca Parghel, Luiza Zan sau Maria Răducanu, Bianca este o prezenţă cu totul aparte, propunând, <cu agerime şi isteţime>, interpretări originale ale unor piese clasice. Îi place să se joace cu orchestraţiile şi cu sensurile cuvintelor, astfel că fiecare concert e un spectacol de neratat, de care vă va veni cu regret să vă despărţiţi!”.

DISTRIBUIȚI
loading...