În Luna Femeii, elevii Colegiului Economic Buzău au derulat mai multe activităţi sub forma unor ateliere de lucru, care să marcheze principalele sărbători din luna martie.

Un exemplu în acest sens este ,,Şezătoarea de la sala 5’’, activitate  în care entuziasmul elevilor s-a transformat în cântece, poezii, prezentări şi ghicitori, toate legate de simbolurile ce marchează venirea primăverii. Obiceiurile vechi de Dragobete, Mărţişor, 8 Martie şi Sfinţii Mucenici sunt temele pe care elevii le-au abordat într-un mod foarte original şi care au condus nu doar la îmbogăţirea cunoştinţelor despre tradiţiile autohtone, ci şi la trezirea spiritului creştin. Tot­odată, participanţii la manifestare au înţeles importanţa păstrării tradiţiilor româneşti, pline de semnificaţii, în detrimentul celor importate şi foarte comerciale.

O altă activitate ce a marcat luna lui Mărţişor este parte componentă a proiectului ,,Ne uneşte adolescenţa’’, aflat în acest an la cea de-a şasea ediţie. De data aceasta, în centrul atenţiei au fost relaţiile create între elevii de la Colegiul Economic şi cei de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Buzău. Tinerii de la şcoala specială au arătat că sunt eficienţi şi nu deficienţi, iar cei de la Colegiul Economic de masă au manifestat capacitate de înţelegere şi dorinţă de muncă în echipă. Ceea ce a rezultat din întâlnirea elevilor de la cele două şcoli au fost nenumăratele mărţişoare cusute pe etamină, brăţări şi şnururi handmade şi un schimb de experienţă important pentru ambele isntituţii de învăţământ.

Aceasta este cea de-a doua activitate cuprinsă în proiectul amintit, prima fiind participarea la un atelier de lucru  realizat în iarna acestui an şcolar. Atunci, elevii au confecţionat împreună produse specifice lunii decembrie, iar comunicarea dintre ei şi modul de lucru a fost o certitudine a faptului că merită să stabilească alte acţiuni comune.

Elevii de la Colegiul Economic au fost coordonaţi în realizarea activităţilor de profesorii Măriuca Budău, Mihaela Mirea şi Lucia Olteanu.

DISTRIBUIȚI
loading...