• Pe 9 și 19 iunie, copiii sunt așteptați să descopere frumusețea naturii și să învețe arta modelajului în lut și cocă

Ateliere de creație, în aer liber! Asta îi așteaptă pe micuții ce se vor înscrie la cele două evenimente care urmează să fie organizate în singurul sat în miniatură realizat din material ecologice, la Berca.

Nicoleta Marin, cadrul didactic care a organizat acest eveniment, în scop educativ, declară că s-a gândit să stimuleze creativitatea și curiozitatea celor mici, la Cob Village Berca. Primul workshop are tema eco-friendly și include descoperirea plantelor, prin informații și chiar activități grădinărești precum plantare, udare și îngrijirea florilor.

„Copiii vor păși în universul vegetal prin mai multe ateliere practice. Ne vom bucura de natură culegând plante pentru realizarea unui ierbar, plantând flori și semințe și aflând curiozități ale florei, toate într-un mediu prietenos – Cob Village, minisat realizat din materiale ecologice. Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de experiențe blânde și creatoare!”, a spus Nicoleta Marin.

Mese și transport, asigurate de organizatori

Cadrul didactic a mai declarat că fiecare participant va primi câte un ierbar realizat în cadrul atelierului și câte o diplomă de participare. Primul eveniment este programat sâmbătă, 9 iunie, de la ora 9,30 până la ora 19,00, și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Sunt disponibile 18 locuri pentru acest prim workshop care  include transport gratuit de la Buzău la Berca și retur, plus două gustări, la 10,30 și 16,30, și  prânzul, la 13,00. Cei mici vor avea la dispoziție  ierbar, flori, unelte și alte materiale folosite pentru realizarea atelierelor de lucru.

Minifigurine realizate din lut și cocă

Cel de al doilea workshop este programat imediat după vacanță, pe 19 iunie, fiind destinat cookingului și modelajului. În cadrul acestui atelier, ce va începe de la ora 9,00, copiii învață să modeleze minifi­gurine din cocă și lut, pornind de la forme de bază, precum și amprentele. În cadrul acestui workshop vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile motrice cu ajutorul modelajului, să interacționeze cu ceilalți copii, să experimenteze noi texturi, să-și activeze și dezvolte resursele creative și expresive, să fie spontani; toate într-un mediu natural.

Tot Nicoleta Marin promite că nu vor lipsi jocurile și acti­vitățile în aer liber, care vor face deliciul copiilor! „Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de experiențe blânde și creatoare, alături de actorii Ionuț Ghinea și Ana Pușcălău, în aer liber!”, a mai declarat organizatoarea.

La final, fiecare copil se va putea bucura de preparatele realizate de ei: biscuiți, fursecuri, turtă dulce și de mini­fi­gurinele modelate de ei, și de câte o diplomă de participare.

Pentru înscrieri puteți suna la telefon: 0745.756.630.

Cob Village Berca este un mic complex turistic ridicat din case de lut, menit sa atragă tot mai mulți turiști din țară și din străinătate. Cob Village Berca a fost realizat cu ajutorul unor specialiști în construcții, arhitecți și studenți voluntari la Facultatea de Arhitectură și Peisagistica “Ion Mincu”, din cadrul Universității București.
Pe lângă căsuțele construite complet din lut, care au o structură foarte sigură și rezistentă și un aspect care se integrează perfect cu mediul înconjurător, Cob Village Berca are și un acoperiș verde cu o suprafață totală de 320 de metri pătrați, care cucerește privirile trecătorilor.
Plantele aduse pentru a fi plantate pe acoperișurile căsuțelor din lut  au fost atent selecționate și sortate de către tinerii peisagiști, care după aplicarea pământului lutos și a materialului izolant pe acoperiș, au trecut la plantarea florilor și la amenajarea întregului spațiu. Fertilizarea pământului s-a efectuat și cu ajutorul lânii de oaie, care a fost împrăștiată peste pământul plasat pe acoperiș, după care aceasta a fost acoperită cu un alt strat de pământ pentru a crea condiții optime de creștere a plantelor și a florilor proaspete.