A început ,,marea asfaltare” la Vadu Paşii. Lucrările, demarate săptămâna trecută, sunt finanţate printr-un proiect derulat cu fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, proiect care constă în asfaltarea a zece kilometri de drumuri comunale. Asfaltarea porneşte de la Gura Câlnăului şi va cuprinde toate celelalte sate ale comunei Vadu Paşii.

Ce drumuri vor fi asfaltate
Gura Câlnăului: Str. Podul Câlnaului (252 m), Str. Oltului (560 m);
Vadu Paşii: Str. Ionuț Barbu (1.118 m), Str. G. Bacovia (155 m), Str. M. Eminescu (1.000 m);
Băjani: Str. A. I. Cuza (382 m), Str. C. Porumbescu (230 m), Str. Vadului (150 m), Str. B. P. Hasdeu (140 m), Str. V. Alecsandri (380 m), Str. L. Blaga (286 m), Str. Vlad Țepeș (193 m), Str. M. Eliade (308 m);
Focşănei: Str. G. Coșbuc (406 m), Str. Ion Creangă (408 m), DC 243 (1.970 m);
Stănceşti: Str. Teiului (214 m), Str. Piersicului (367 m), Str. Zengu (196 m);
Scurteşti: Str. Gospodari (408 m), Str. Leoaica (454 m).

Conform primarului ­Ghe­orghe Firon, după încheierea asfaltării celor zece kilometri prin PNDR, vor urma, cel mai pro­babil la toamnă, alţi aproape nouă kilometri de drumuri comunale, care vor fi asfaltate cu fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Primarul din Vadu Paşii spune că locuitorii comunei vor mai beneficia încă un proiect major, respectiv o reţea de gaze naturale, care va putea fi construită după asocierea cu comuna Săgeata. ,,În iarna anului 2019, vom avea deja gospodării care se vor încălzi cu gaze. Avem un investitor privat, cu capital străin, interesat de acest proiect. Chiar ne-a prezentat zilele trecute documentul prin care a deschis la bancă o linie de finanţare de 10 milioane de euro pentru acest proiect. Noi ne-am asociat cu Săgeata, întrucât conducta Transgaz la care ne vom înţepa trece prin satul Beilic din comuna Săgeata. În asociere va intra şi Consiliul Judeţean, care şi-a dat acordul să tragem conducta pe marginea drumului judeţean”, spune Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Paşii.

Sursa citată mai afirmă că preţul documentaţiei pentru proiect  va fi suportat, în cote egale, de administraţiile locale din Vadu Paşii şi Săgeata, câte 50% din cheltuieli. Firon spune că Vadu Paşii are câteva atuuri care l-au determinat pe investitorul privat să se orienteze către această comună, printre care numărul mare de locuitori şi potenţialul de expansiune a acesteia, mai ales după finalizarea lucrărilor la noul pod peste râul Buzău, care va lega comuna de municipiu.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. nu spune nimeni cit costa un bransament de gaz…..nu mai stiu sigur dar era 5000 de lei..atit costa o prapadita de teava de la strada pina in casa….la salariile si pensiile din romania, o sa racordeze rominii si cotinetele de gaini la gaz…un calcul simplu la 7 focuri inmultit cu 50 lei verificare la 2 ani o socoteala simpla…si cu centrala la fel 50 aragazul 120 centrala costuri verificare la 2 ani…..doresc la toata lumea sa se racordeze la gaz dar din pacate costurile sint foarte mari plus factura lunara…..tot pentru cei cu bani se face…pentru amariti coceni de porumb la foc in loc de gaze…mama are 480 de lei pensie cu o vechime de 22 de ani in cimpul muncii,asteapta cu nerabdare sa se racordeze la gaz, deja a inceput sa stringa bani pentru taxe si mia spus ca pe la virsta de 115 ani o sa tremine de strins banii pentru taxa de racordare, deh din 480 trebuie sa maninci sa platesti curent, tv, medicamente etc….atunci despre ce vorbim….

Comments are closed.