Au vârste cuprinse între 8 şi 12 ani şi duc mai departe tezaurul folcloric al judeţului Buzău. Membrii Ansamblului Folcloric „Flori de tei” din Pănătău şi cei ai Ansamblului „Mlădiţele” din Pătârlagele au participat recent la prima ediţie a Festivalului Naţional „Cântec şi Poveste” de la Bucureşti.

Cei aproape 40 de buzoieni, pregătiţi de profesorul Titu Vânătoru din Nehoiu şi de instructorul de dans Viorel Ştefan, au reuşit să îşi adjudece marele trofeu al festivalului, la secţiunea dansuri. Ambele ansambluri buzoiene au primit din partea juriului un punctaj identic.

„Lucrez cu aceşti copii doar de câteva luni“

„Suntem foarte încântaţi de acest rezultat, cu atât mai mult cu cât am început să lucrez cu aceşti copii de doar câteva luni. Cu cei din Pănătău lucrez de trei luni şi cu cei din Pătârlagele de şase luni. În ambele localităţi, în căminele culturale nu se mai desfăşurau activităţi culturale de ani de zile. De aceea, primarii Nicolae Stoica şi Ion Gherghiceanu ne-au susţinut să promovăm folclorul în rândul celor mici. Eu lucrez cu ei şi pe parte muzicală, predându-le lecţii de canto de muzică populară şi muzică uşoară, pian, vioară şi coregrafie dans”, a declarat instructorul Titu Vână­toru.

Buzoiancă de 11 ani, invitată de Dan Negru la Next Star

Pe lângă marele trofeu la secţiunea dansuri, la Festivalul Naţional „Cântec şi Poveste” de la Bucureşti, buzoianca Adelina Gabriela Dumitru (11 ani) a câştigat trofeul la secţiunea dedicată soliştilor, „Doina şi Baladă”, secţiune la care au concurat 91 de solişti.

„Această fetiţă este un fenomen. Tot anul acesta a obţinut premiul special la Festivalul <Benone Sinulescu>, premiul fiindu-i înmânat de Fuego. Prezentatorul festivalului de la Buzău, Dan Negru, a fost impresionat de ea şi urmează să o vedem la Next Star”, a mai declarat Titu Vânătoru, cel care o pregăteşte pe Adelina Dumitru.

Un alt premiu obţinut de copiii pregătiţi de Vânătoru a fost adjudecat de Alexia Boteanu (9 ani) din Nehoiu. Aceasta a obţinut premiul I la secţiunea muzică populară dedicată grupei ei de vârstă.

Festivalului Naţional „Cântec şi Poveste” a avut loc pe 31 iulie la Bucureşti, în amfiteatrul Facultăţii Spectrum. Din juriul festivalului au făcut parte Silviana Rîciu, Eugenia Moise, Elena Sima, Cristina Dan şi Yuriy Tsiple.

DISTRIBUIȚI
loading...