247 de copii din localităţile Boldu, Sălcioara, Murgeşti, Mocani, Fântânele, Mărgăriteşti, Floreşti, Costomiru, Valea Ratei, Homeşti, Pietroiu, Buda şi Valea Salciei au beneficiat de consultaţie stomatologică ca urmare a campaniei desfăşurate la iniţiativa părintelui Nicolae Cane, slujitor la biserica „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Astfel, după campania desfăşurată de Crucea Roşie, în parteneriat cu Colgate, iată o nouă acţiune, de această dată din partea bisericii, readuce zâmbetul pe chipul unor copii din mai multe comunităţi rurale izolate din judeţul Buzău. Campania a avut loc în perioada 15 octombrie-13 noiembrie 2018, cu binecuvântarea ÎPS Ciprian, Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, informează site-ul arhiepiscopiabzvn.ro

Cu această ocazie, medicul Cătălina Grădinaru i-a învăţat pe cei mici cum să îşi menţină sănătatea, începând cu igiena dentară şi terminând cu cea alimentară, mai ales că majoritatea dintre ei nu au fost niciodată la medicul dentist. Consultaţia la stomatolog s-a încheiat pentru toţi într-un mod cât se poate de plăcut. Toţi copiii au plecat acasă cu pachete conţinând produse de igienă orală şi pentru corp, precum şi dulciuri.

Potrivit aceleiaşi surse, „campania de prevenţie şi educaţie stomatologică s-a desfăşurat în colaborare cu şcolile unde au avut loc consultaţiile medicale, dar şi cu sprijinul preoţilor din parohii”.

DISTRIBUIȚI
loading...