Vineri s-a încheiat dramoleta transferului senatorului Dorin Bădulescu şi a deputatului Adrian Mocanu în barca puterii, odată cu prezentarea lor, de către liderul interimar al organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, într-o conferinţă de presă organizată în sediul în care a funcţionat, până nu demult, Partidul Mişcarea Populară, formaţiune politică pe listele cărora au fost aleşi parlamentari cei doi. Cu aceeaşi ocazie, Gavrilescu a anunţat şi felul în care a fost împărţită plăcinta funcţiilor de conducere în cadrul organizaţiei judeţene a ALDE, dar şi ţinta acestei formaţiuni politice la Buzău.

“În viitoarea şedinţă a Biroului Politic Executiv ALDE, va fi făcută propunerea ca preşedinţia acestei filiale să fie preluată de domnul de­putat Mocanu, iar domnul senator Bădulescu să îndeplinească funcţia de preşedinte executiv al acestei fi­li­ale. Asta pentru că eu – v-am spus şi data trecută – sunt într-o perioadă de interimat, sunt aici alături de dumneavoastră în toată perioada următoare. Le-am promis colegilor mei că rezultatele judeţului Buzău vor fi apropiate de cele din judeţul Prahova (judeţul în care Gavrilescu conduce oraganizaţia ALDE, n.r.) şi sunt convinsă că aşa va fi (…) Cred că ALDE, la Buzău, merita să aibă o altă conducere, merita o reînnoire a forţei politice din acest judeţ. Avem un domeniu, respectiv centru-dreapta, care la ora actuală în judeţul Buzău nu este suficient reprezentat şi în cazul acesta, începând de astăzi, vom avea posibilitatea să ne exprimăm toate punctele de vedere, să exprimăm programele pe care ALDE le susţine atât la nivel local, în fiecare localitate la nivel de judeţ în acelaşi timp şi nu în ultimul rând în Parlamentul României”, a spus vicepremierul Graţiela Gavrilescu.

Bârlă s-a simţit scos la pensie din punct de vedere politic

Singurul element surpriză al conferinţei de presă de vineri a fost prezenţa fostului viceprimar social-democrat al municipiului Buzău Fănică Bârlă, care, după ce a obţinut, cu sprijinul Partidului Social Democrat, un post călduţ de funcţionar public în cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a spus “adio PSD”.

“În ultimii doi ani am avut nefericita ocazie să-mi dau seama că înalţii mei lideri PSD Buzău m-au considerat deja ieşit la pensie. Și nu e aşa. Din politică am să ies atunci când voi considera eu, nu înainte. Îmi rămân foarte mulţi prieteni în PSD, am foarte mare respect pentru marea majoritate a colegilor pe care i-am avut până azi. Dar acest partid, mai mic decât PSD, mi-a oferit şansa de a mai ajuta cu experienţa mea. Nu au existat negocieri, nu au existat oferte. Vin liber de orice presiune şi negociere, n-am cerut nimic (…) Dacă această conferinţă s-ar fi ţinut în sediul ALDE, v-aş fi spus că m-am întors de unde am plecat”, a declarat Fănică Bârlă, care a ţinut, astfel, să reamintească tuturor traseul său politic: Alianţa pentru România-Partdul Social Democrat-Alianţa Liberalilor şi Democraţilor.

Cum a spus singur, Bârlă nu a cerut nicio funcţie în cadrul noului partid politic din care face parte, fără a explica însă şi de ce: statutul de funcţionar public îi interzice să deţină o funcţie de conducere în cadrul vreunei organizaţii politice. Surse binevoitoare din interiorul ALDE susţin că, în curând, organizaţia judeţeană s-ar putea aglo­mera, Fănică Bârlă fiind, de fapt, doar antemergătorul unui grup de membri PSD rămas fidel fostului primar Constantin Boşcodeală, în frunte chiar cu acesta din urmă.

Bădulescu tot unifică dreapta

Senatorul Dorin Bădulescu a declarat că va continua, împreună cu deputatul Adrian Mocanu să “unifice dreapta”, un proiect demarat, de altfel, în perioada în care erau la conducerea PMP Buzău. “Este un partid care ne permite să continuăm proiectul pe care l-am început la Buzău, împreună cu Adrian Mocanu, cu privire la unificarea dreptei şi, după cum vedeţi, lucrurile merg pe acelaşi făgaş, chiar dacă noi am venit în această zonă. Eu mă bucur foarte mult că am reuşit să redevin coleg cu domnul Tăriceanu şi cu doamna Graţiela Gavrilescu, cu care am mai fost coleg în Partidul Naţional Liberal. Eu cred că de acum <cu toate pânzele sus> vom reuşi să facem o figură extrem de frumoasă la nivelul judeţului Buzău. Veţi vedea că de câte ori am plecat într-o echipă competitivă, aşa cum am avut şi pe unde am fost, am făcut performanţă în politică şi, cu siguranţă, ALDE, la nivelul judeţului Buzău, va fi prima forţă politică în câţiva ani de zile, de acum încolo”, a spus Dorin Bădulescu.

În acest loc, în mod normal, trebuia să fie şi o declaraţie a viitorului lider al organizaţiei judeţene a Alianţei Liberalilor şi De­mocraţilor, deputatul Adrian Mocanu. Mai precis, răspunsul la întrebarea pe care i-am adresat-o: „Când aţi fost sincer, acum, sau în momentul în care postaţi pe Facebook, ca membru PMP, texte precum <Parcă ne-am obişnuit cu neonorarea promisiunilor actualului Guvern PSD-ALDE. Coaliţia la Putere joacă alba-neagra cu minţile şi buzunarele celor mai neajutoraţi români: pensio­narii (…) Oricare ar fi răspunsul, concluzia nu poate fi decât una: să plece de la guvernare!> ori <Nu avem nevoie de penali şi amne­zici la guvernare, aşa că e vremea să vă faceţi bagajele şi să lăsaţi românii în pace>?”. Reacţia acestuia, „Asta te-a pus Cezar Preda să mă întrebi?”, care dovedeşte cât a înţeles deputatul Adrian Mocanu din ceea ce se întâmplă în jurul lui, ne determină însă să ne oprim aici.

DISTRIBUIȚI
loading...

8 COMENTARII

 1. Tot un cadru didactic „de dreapta” era revoltat că de ce dă pesedeul tichete de vacanță! Că pe el nu-l poate cumpăra pesedeul, dar a fost primul care și-a ridicat tichetele de vacanță! Nici pomeneală să boicoteze și să refuze „cadourile otrăvite” ale pesedeului!

 2. Domnule Barla, ca bine ati procedat! Este un castig pentru noii d-stra colegi, avand in vedere experienta, mintea si pregatirea d-stra. In acelasi timp o pierdere pentru psd, care defilieaza de ceva vreme cu toti ignorantii, limitatii si oportunistii. Sa ne ascundem dupa visini si sa nu spunem ca trebuia sa fiti candidatul psd la primaria pe care ati fi castigat-o fara doar si poate? Nu. E inutil. Va felicit pentru cariera d-stra politica si profesionala, sunteti un om care tine cu buzoianul de rand si daca ati fi ramas inca un an la conducearea primariei, sunt convins ca orasul ar fi aratat altfel. Evident, nu ca acum! PS. Lasati-i pe adversari sa inghita in sec si sa „roada”in continuare. Se vor ineca cu propria voma.

 3. Mi-a plăcut expresia lui Bond(eh, dac- am avea un Bond cu acte-n regulă!!), „niște papagali și impostori”!!! În popor pentru unii impostori, din narațiunea de mai sus, se mai utilizează și expresia, „s-a suit un prost mai mare să ne țină-o cuvântare”. Aici e vizat eroul principal. Din cauza unora ca aceștia-care nu știu nici ce e dreapta, nici ce e stânga, care sunt total lipsiți de moralitate și demnitate și care înlocuiesc adevărul cu minciuna poleită-clasa politică-în totalitatea ei este decredibilizată. Exstă și „creatorii” de știri și relatări false, unii plătiți pentru asta. Nivelul prostiei și inculturii a ajuns la paroxism. Numai Dumnezeu ne mai poate aduce la tabla adevărului și unității. Între timp n-avem drumuri, n-avem condiții în spitale, facem educație după politică, nu există solicitudine la slujbașii statului, n-avem servicii de calitate, …Avem doar(cât timp?) acest spațiu pentru a ne declina năduful…

 4. Barla se imbarliga cu Tariceanu, avand in vedere ca „gruparea Boscodeala” este pe „teava”. Altundeva unde sa se duca ? De era Voiculescu Dan sau Diaconescu Dan , poate s-ar fi fofilat pe acolo, dar a gasit loc aici, unde toti traseistii si oportunistii si-au gasit ascunzis.

 5. Am votat cu dreapta. Acum, votul meu, merge la stânga. Aceste canalii au respect pentru alegători? Știu, unul e retard, altul handicapat fizic, dar ce treaba are asta cu moralitatea? De sunt tepuit politic? Mai jigodii politruce, credeți ca mai votam asa cum visați voi? Excelenta sa, Barla, e doar un nedorit. L.a antamat Mocanu ptr palmares. Vreau sa spun ca și.au dat arama pe față. Sunt doar niște profitori. Nici măcar un buzoian nu știe ce au făcut astia pentru BUZOIENI. Scursuri oportuniste plătite din banii noștri.

  • Citindu-ți comentariul mi-am adus aminte de răspunsul unui tefelist din piață la întrebarea de ce urăște cu atâta patimă pesedeul.
   „- Pentru că nu mai ai loc de ei, nu mai găsești niciun loc unde să te angajezi la stat.”
   Așa de dreapta era tefelistul încât nu i-a trecut nicio clipă prin cutiuță că dreapta e cu privații, nu cu bugetarii! Te crucești când observi câți bugetari sunt „de dreapta”. În educație sunt cei mai mulți, de, chipurile sunt intelectuali! Sunt buni banii de la buget dar ei sunt adepții inițiativei private, iar când vreunul are ghinion să părăsească sistemul înainte de termen, urlă ca din gură de șarpe că este victima politicii „de stânga”!

 6. Poporul s.a deșteptat jigodiilor! Nu mai este cazul sa ne exoicati voi cum incercati sa rămâneți la butoane. Ce ați făcut concret pentru noi, prostii care am votat? Aveți impresia că mai aveți o varianta gen ,,Atanasiu ,, care e parașutat? Asta a fost norocul vostru. Acum, o să vedeți ce înseamnă să faceți și cheltuieli pe care, cu siguranță le suporta fam. Mocanu. Sunteți doua jartele penale. O sa fiți păpați de bani și o să pierdeți. Oamenii,nu va mai suporta! Da, ați fost ajutați de penelisti, insa, acum, o sa fiți executați tot de cei pe care i.ati trădat. Nimeni nu are nevoie de voi. Sunteți doar niște papagali și impostori ! Cât despre Bârla, e chiar săgeata nasului Bosco și nu are nici macar zece voturi. Da.ti.va vânt singuri!

  • S-au desteptat poate cei care nu prea mergeau pe la vot, dar votantii PSD, ALDE si UDMR sunt compacti si sunt „mursecati” ca nimeni nu-i pioate vindeca. Desigur de va fi alegeri cei care se desteapta vor vota cu altii, multe alte partide ce vor lua nastere dar o majoritate tot acolo va fi, la PSD. Acum dupa ce s-au aprobat pensii speciale ptr. primari, se va face totul ptr. a „imbrobodi” alegatorul.

Comments are closed.