Veste bună pentru buzoienii de pe Valea Buzăului. Centrul de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov va fi deschis, luna viitoare, ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean Buzău, pentru a deservi locuitorii mai multor localităţi din zonă.

După o lungă perioadă de timp în care a rămas în conservare, unitatea medicală va fi inaugurată joi dimineaţă. Spaţiul fostului spital din Pârscov, închis în 2011, a fost complet reabilitat şi dotat cu aparatură medicală, o investiţie de aproximativ 350.000 euro.

În cadrul noului centru vor funcţiona cinci secţii – ORL, Obstetrică-Ginecologie, Mica chirurgie, Pediatrie şi Medicina Internă-, cu internări de o zi.

Iniţial, deschiderea a fost anunţată pentru luna ianuarie, însă lipsa de personal a făcut ca centrul de sănătate să rămână închis.

De altfel, aceasta a fost şi cea mai mare provocare pentru Consiliul Judeţean şi conducerea Spitalului Judeţean.

Pentru ocuparea celor cinci posturi de medici şi 17 de asistente medicale, s-au organizat mai multe concursuri, începând din vara anului 2017. Ultimul anunţ privind selecţia de medici a fost făcut în prima parte a lunii curente şi vizează patru posturi de specialişti: obstetrician-ginecolog, internist, pediatru şi chirurg.

Acest concurs este încă în desfăşurare, însă funcţionarea aşezământului medical va fi asigurată, pentru început, de trei medici din Spitalul Judeţean care vor face gărzi.

 

DISTRIBUIȚI
loading...