27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:27 PM

Politic

Fostul primar din Vernești Daniel Năstase nu se dă dus

de Călin BOSTAN
Politic  |
16.05.2017, 00:00
2678

   Situație deosebit de tensionată la Primăria Vernești, după ce primarul Daniel Năstase a pierdut definitv procesul cu Agenția Națională de Integritate, iar Instituția Prefectului a emis ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului acestuia. Cu toate acestea, Năstase nu s-a împăcat cu ideea că, deocamdată, nu prea mai are ce căuta în Primărie, drept pentru care face presiuni asupra viceprimarului cu atribuții de primar, Titus Ciauș, și asupra secretarului, Nicolae Stoicescu, cărora le pretinde să îl pună la curent și să-i arate toate hârtiile care își fac circuitul prin instituție. Situație care i-a adus la disperare pe cei doi, care nu mai știu cum să facă față insistențelor și chiar amenințărilor lui Năstase, mai ales că, la jumătatea săptămânii trecute, o tentativă de refuz din partea secretarului s-a lăsat cu un scandal de pomină, cu aruncări de chei, telefoane și chiar un obiect despre care martorii spun că semăna izbitor cu o sabie.

   Astfel că singura soluție a celor doi reprezentanți ai comunei este să se asigure că organizarea concursului din data de 31 mai, pentru ocuparea postului de administrator ­pu­blic, nu va da naștere unor surprize, dat fiind că postul îi este rezervat fostului primar, poziție din care acesta va putea avea acces la toate documentele care circulă prin instituție. Se spune chiar că nu există niciun dubiu privind câștigătorul concursului, atât timp cât orice informație legată de organizarea acestuia este ,,clasificată”, iar cârcotașii care susțin că Daniel Năstase nu ar avea dreptul să participe la concurs, dat fiind că nu ar avea diplomă de licență în studii juridice sau economice, nu sunt băgați în seamă. Nici măcar atunci când comentează că proba scrisă are loc la ora 10,00, iar interviul este programat în aceeași zi, două ore mai târziu, ceea ce nu lasă loc pentru depunerea și soluționarea unor eventuale contestații.

   Agenția Națională de Integritate comunica, în luna aprilie 2013, că fostul primar Daniel Năstase s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării celor două mandate de viceprimar al comunei, întrucât a deținut, simultan, atât respectiva funcție, cât și pe cele de administrator la două societăți comerciale. El a atacat în instanță decizia inspectorilor de integritate, fără succes însă, iar după epuizarea tuturor căilor ordinare și extraordinare de atac, Prefectura a emis ordin de încetarea înainte de termen al celui de-al doilea mandat în fruntea comunei Vernești.

Comentarii

mafia (16 May, 08:12)
costinel

Atata timp cat in acest judet se merge tot pe abuz,interventii P.S.Diste,cloaca politica,si nu se vrea sa se instaureze disciplina,competentasi corectitudinea vom pluti in continuare in mafia P.S.D.care vor sa puna monopol pe judet.Fac un apel organelor competente sa mai mearga si pe principii legale si sa-si faca serviciul in spiritul legii.!

Raspunde
Primaria Vernesti (16 May, 15:07)
Stanca

Pentru ce ne trebuie Administrator public la Vernesti?A fost Oproiescu primar a vandut toata comuna.A venit Opris Din simpu functionar dupa 4 ani de primarie s-a inbogatit si el si toata familia.Nastase un fost tractorist se tine bine de scaunul Primariei Vernesti.Se vede ca inca mai este ceva de furat. Pentru comuna si pentru oameni nu au facut nimic cei 3 primari.

Raspunde
Inpartial (17 May, 08:20)
costinel

Sunt o persoana care vrea sa scoata la iveala dreptatea si aceasta este ca Opris in patru ani a dezvoltat zona educatie,sanatate,infrastructura cat nu au facut ceilalti doi in douazeci de ani Acesta este adevarul dar votati pe cine da pomeni electorale ca aceasta este tara in care traim HAI SA NE TREZIM>

Raspunde
comentariu (17 May, 19:18)
tanase nely

La data de 05 mai 2017 primarul comunei Vernesti NASTASE DANIEL a fost eliberat din functie de prefectul Buzaului conform Ordinului nr.264 emis ca urmare a Deciziei nr 1524/26-04-2017 a INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE A ROMANIEI care a anulat recursul ramanand definitiva Sentinta CURTII DE APEL PLOIESTI care a stabilit starea de incompatibilitate a primarului NASTASE DANIEL .De ce dupa aceasta data acest individ nu paraseste birourile primariei Vernesti mintind cetatenii comunei ca tot el este primar, semnand acte oficiale fara ca vreun organ din cele care ar trebui sa verifice daca se respecta ordinul emis de prefectul Buzaului .Salariatii primariei sunt amenintati in permanenta de acest fost primar si nu sunt lasati sa-si exercite atributiile.Ce fac autoritatile ?

Raspunde
costy (18 May, 07:49)
Trucaj

Se pare din auzite ca si postul de Administrator public A"LA TITEL inventatorul acestui post pentru ca nu suporta infrangerea si aplicarea legilor,P.S.D .inpreuna cu alte organe decizionale vor maslui acest concurs si va face castigator pe cei care masluesc documente si se pricep la tractoare, bineanteles si la alte multe magarii.!TREZITI-VA!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville
Joi, August 17, 2017 15:49 PM

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
17 Aug, 08:13 Compania de apa Nehoiu
Nehoianu a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Referitor la angajari,si la Nehoiu sau facut tot pe pile. Aici angajarile sau facut cu acordul domnului primar Milea.Marea majoritate a angajatilor sunt membri Psd Nehoiu.Spaga ptr angajare a fost de 2000 lei.In oras sunt abonati care nu platesc apa.Analizati si cum a fost executat proiectul de racordare la apa si canal.Aceasta lucrare a fost castigata de Hidroconstructia Bucuresti,dupa care este subinchiriata firmelor de casa a Psd.Sau executat lucrari pe unele tronsoane unde era deja apa si canal.Vedeti cum au fost avizate si fazele determinante de catre Inspectia de stat in constructii.In oras daca nu esti agreat de Milea,Constantinescu si celebru de acum Muzgoci(mai nou mare sef la serviciul urbanism oras Patarlagele)
Google PageRank Checker