27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:31 PM

Politic

Fostul primar din Vernești Daniel Năstase nu se dă dus

de Călin BOSTAN
Politic  |
16.05.2017, 00:00
2852

   Situație deosebit de tensionată la Primăria Vernești, după ce primarul Daniel Năstase a pierdut definitv procesul cu Agenția Națională de Integritate, iar Instituția Prefectului a emis ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului acestuia. Cu toate acestea, Năstase nu s-a împăcat cu ideea că, deocamdată, nu prea mai are ce căuta în Primărie, drept pentru care face presiuni asupra viceprimarului cu atribuții de primar, Titus Ciauș, și asupra secretarului, Nicolae Stoicescu, cărora le pretinde să îl pună la curent și să-i arate toate hârtiile care își fac circuitul prin instituție. Situație care i-a adus la disperare pe cei doi, care nu mai știu cum să facă față insistențelor și chiar amenințărilor lui Năstase, mai ales că, la jumătatea săptămânii trecute, o tentativă de refuz din partea secretarului s-a lăsat cu un scandal de pomină, cu aruncări de chei, telefoane și chiar un obiect despre care martorii spun că semăna izbitor cu o sabie.

   Astfel că singura soluție a celor doi reprezentanți ai comunei este să se asigure că organizarea concursului din data de 31 mai, pentru ocuparea postului de administrator ­pu­blic, nu va da naștere unor surprize, dat fiind că postul îi este rezervat fostului primar, poziție din care acesta va putea avea acces la toate documentele care circulă prin instituție. Se spune chiar că nu există niciun dubiu privind câștigătorul concursului, atât timp cât orice informație legată de organizarea acestuia este ,,clasificată”, iar cârcotașii care susțin că Daniel Năstase nu ar avea dreptul să participe la concurs, dat fiind că nu ar avea diplomă de licență în studii juridice sau economice, nu sunt băgați în seamă. Nici măcar atunci când comentează că proba scrisă are loc la ora 10,00, iar interviul este programat în aceeași zi, două ore mai târziu, ceea ce nu lasă loc pentru depunerea și soluționarea unor eventuale contestații.

   Agenția Națională de Integritate comunica, în luna aprilie 2013, că fostul primar Daniel Năstase s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării celor două mandate de viceprimar al comunei, întrucât a deținut, simultan, atât respectiva funcție, cât și pe cele de administrator la două societăți comerciale. El a atacat în instanță decizia inspectorilor de integritate, fără succes însă, iar după epuizarea tuturor căilor ordinare și extraordinare de atac, Prefectura a emis ordin de încetarea înainte de termen al celui de-al doilea mandat în fruntea comunei Vernești.

Comentarii

mafia (16 May, 08:12)
costinel

Atata timp cat in acest judet se merge tot pe abuz,interventii P.S.Diste,cloaca politica,si nu se vrea sa se instaureze disciplina,competentasi corectitudinea vom pluti in continuare in mafia P.S.D.care vor sa puna monopol pe judet.Fac un apel organelor competente sa mai mearga si pe principii legale si sa-si faca serviciul in spiritul legii.!

Raspunde
Primaria Vernesti (16 May, 15:07)
Stanca

Pentru ce ne trebuie Administrator public la Vernesti?A fost Oproiescu primar a vandut toata comuna.A venit Opris Din simpu functionar dupa 4 ani de primarie s-a inbogatit si el si toata familia.Nastase un fost tractorist se tine bine de scaunul Primariei Vernesti.Se vede ca inca mai este ceva de furat. Pentru comuna si pentru oameni nu au facut nimic cei 3 primari.

Raspunde
Inpartial (17 May, 08:20)
costinel

Sunt o persoana care vrea sa scoata la iveala dreptatea si aceasta este ca Opris in patru ani a dezvoltat zona educatie,sanatate,infrastructura cat nu au facut ceilalti doi in douazeci de ani Acesta este adevarul dar votati pe cine da pomeni electorale ca aceasta este tara in care traim HAI SA NE TREZIM>

Raspunde
comentariu (17 May, 19:18)
tanase nely

La data de 05 mai 2017 primarul comunei Vernesti NASTASE DANIEL a fost eliberat din functie de prefectul Buzaului conform Ordinului nr.264 emis ca urmare a Deciziei nr 1524/26-04-2017 a INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE A ROMANIEI care a anulat recursul ramanand definitiva Sentinta CURTII DE APEL PLOIESTI care a stabilit starea de incompatibilitate a primarului NASTASE DANIEL .De ce dupa aceasta data acest individ nu paraseste birourile primariei Vernesti mintind cetatenii comunei ca tot el este primar, semnand acte oficiale fara ca vreun organ din cele care ar trebui sa verifice daca se respecta ordinul emis de prefectul Buzaului .Salariatii primariei sunt amenintati in permanenta de acest fost primar si nu sunt lasati sa-si exercite atributiile.Ce fac autoritatile ?

Raspunde
costy (18 May, 07:49)
Trucaj

Se pare din auzite ca si postul de Administrator public A"LA TITEL inventatorul acestui post pentru ca nu suporta infrangerea si aplicarea legilor,P.S.D .inpreuna cu alte organe decizionale vor maslui acest concurs si va face castigator pe cei care masluesc documente si se pricep la tractoare, bineanteles si la alte multe magarii.!TREZITI-VA!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker