27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:10 AM
dragaica

Politic

Fostul primar din Vernești Daniel Năstase nu se dă dus

de Călin BOSTAN
Politic  |
16.05.2017, 00:00
2428

   Situație deosebit de tensionată la Primăria Vernești, după ce primarul Daniel Năstase a pierdut definitv procesul cu Agenția Națională de Integritate, iar Instituția Prefectului a emis ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului acestuia. Cu toate acestea, Năstase nu s-a împăcat cu ideea că, deocamdată, nu prea mai are ce căuta în Primărie, drept pentru care face presiuni asupra viceprimarului cu atribuții de primar, Titus Ciauș, și asupra secretarului, Nicolae Stoicescu, cărora le pretinde să îl pună la curent și să-i arate toate hârtiile care își fac circuitul prin instituție. Situație care i-a adus la disperare pe cei doi, care nu mai știu cum să facă față insistențelor și chiar amenințărilor lui Năstase, mai ales că, la jumătatea săptămânii trecute, o tentativă de refuz din partea secretarului s-a lăsat cu un scandal de pomină, cu aruncări de chei, telefoane și chiar un obiect despre care martorii spun că semăna izbitor cu o sabie.

   Astfel că singura soluție a celor doi reprezentanți ai comunei este să se asigure că organizarea concursului din data de 31 mai, pentru ocuparea postului de administrator ­pu­blic, nu va da naștere unor surprize, dat fiind că postul îi este rezervat fostului primar, poziție din care acesta va putea avea acces la toate documentele care circulă prin instituție. Se spune chiar că nu există niciun dubiu privind câștigătorul concursului, atât timp cât orice informație legată de organizarea acestuia este ,,clasificată”, iar cârcotașii care susțin că Daniel Năstase nu ar avea dreptul să participe la concurs, dat fiind că nu ar avea diplomă de licență în studii juridice sau economice, nu sunt băgați în seamă. Nici măcar atunci când comentează că proba scrisă are loc la ora 10,00, iar interviul este programat în aceeași zi, două ore mai târziu, ceea ce nu lasă loc pentru depunerea și soluționarea unor eventuale contestații.

   Agenția Națională de Integritate comunica, în luna aprilie 2013, că fostul primar Daniel Năstase s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării celor două mandate de viceprimar al comunei, întrucât a deținut, simultan, atât respectiva funcție, cât și pe cele de administrator la două societăți comerciale. El a atacat în instanță decizia inspectorilor de integritate, fără succes însă, iar după epuizarea tuturor căilor ordinare și extraordinare de atac, Prefectura a emis ordin de încetarea înainte de termen al celui de-al doilea mandat în fruntea comunei Vernești.

Comentarii

mafia (16 May, 08:12)
costinel

Atata timp cat in acest judet se merge tot pe abuz,interventii P.S.Diste,cloaca politica,si nu se vrea sa se instaureze disciplina,competentasi corectitudinea vom pluti in continuare in mafia P.S.D.care vor sa puna monopol pe judet.Fac un apel organelor competente sa mai mearga si pe principii legale si sa-si faca serviciul in spiritul legii.!

Raspunde
Primaria Vernesti (16 May, 15:07)
Stanca

Pentru ce ne trebuie Administrator public la Vernesti?A fost Oproiescu primar a vandut toata comuna.A venit Opris Din simpu functionar dupa 4 ani de primarie s-a inbogatit si el si toata familia.Nastase un fost tractorist se tine bine de scaunul Primariei Vernesti.Se vede ca inca mai este ceva de furat. Pentru comuna si pentru oameni nu au facut nimic cei 3 primari.

Raspunde
Inpartial (17 May, 08:20)
costinel

Sunt o persoana care vrea sa scoata la iveala dreptatea si aceasta este ca Opris in patru ani a dezvoltat zona educatie,sanatate,infrastructura cat nu au facut ceilalti doi in douazeci de ani Acesta este adevarul dar votati pe cine da pomeni electorale ca aceasta este tara in care traim HAI SA NE TREZIM>

Raspunde
comentariu (17 May, 19:18)
tanase nely

La data de 05 mai 2017 primarul comunei Vernesti NASTASE DANIEL a fost eliberat din functie de prefectul Buzaului conform Ordinului nr.264 emis ca urmare a Deciziei nr 1524/26-04-2017 a INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE A ROMANIEI care a anulat recursul ramanand definitiva Sentinta CURTII DE APEL PLOIESTI care a stabilit starea de incompatibilitate a primarului NASTASE DANIEL .De ce dupa aceasta data acest individ nu paraseste birourile primariei Vernesti mintind cetatenii comunei ca tot el este primar, semnand acte oficiale fara ca vreun organ din cele care ar trebui sa verifice daca se respecta ordinul emis de prefectul Buzaului .Salariatii primariei sunt amenintati in permanenta de acest fost primar si nu sunt lasati sa-si exercite atributiile.Ce fac autoritatile ?

Raspunde
costy (18 May, 07:49)
Trucaj

Se pare din auzite ca si postul de Administrator public A"LA TITEL inventatorul acestui post pentru ca nu suporta infrangerea si aplicarea legilor,P.S.D .inpreuna cu alte organe decizionale vor maslui acest concurs si va face castigator pe cei care masluesc documente si se pricep la tractoare, bineanteles si la alte multe magarii.!TREZITI-VA!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker