27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:39 AM

Politic

Fostul primar din Vernești Daniel Năstase nu se dă dus

de Călin BOSTAN
Politic  |
16.05.2017, 00:00
2560

   Situație deosebit de tensionată la Primăria Vernești, după ce primarul Daniel Năstase a pierdut definitv procesul cu Agenția Națională de Integritate, iar Instituția Prefectului a emis ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului acestuia. Cu toate acestea, Năstase nu s-a împăcat cu ideea că, deocamdată, nu prea mai are ce căuta în Primărie, drept pentru care face presiuni asupra viceprimarului cu atribuții de primar, Titus Ciauș, și asupra secretarului, Nicolae Stoicescu, cărora le pretinde să îl pună la curent și să-i arate toate hârtiile care își fac circuitul prin instituție. Situație care i-a adus la disperare pe cei doi, care nu mai știu cum să facă față insistențelor și chiar amenințărilor lui Năstase, mai ales că, la jumătatea săptămânii trecute, o tentativă de refuz din partea secretarului s-a lăsat cu un scandal de pomină, cu aruncări de chei, telefoane și chiar un obiect despre care martorii spun că semăna izbitor cu o sabie.

   Astfel că singura soluție a celor doi reprezentanți ai comunei este să se asigure că organizarea concursului din data de 31 mai, pentru ocuparea postului de administrator ­pu­blic, nu va da naștere unor surprize, dat fiind că postul îi este rezervat fostului primar, poziție din care acesta va putea avea acces la toate documentele care circulă prin instituție. Se spune chiar că nu există niciun dubiu privind câștigătorul concursului, atât timp cât orice informație legată de organizarea acestuia este ,,clasificată”, iar cârcotașii care susțin că Daniel Năstase nu ar avea dreptul să participe la concurs, dat fiind că nu ar avea diplomă de licență în studii juridice sau economice, nu sunt băgați în seamă. Nici măcar atunci când comentează că proba scrisă are loc la ora 10,00, iar interviul este programat în aceeași zi, două ore mai târziu, ceea ce nu lasă loc pentru depunerea și soluționarea unor eventuale contestații.

   Agenția Națională de Integritate comunica, în luna aprilie 2013, că fostul primar Daniel Năstase s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării celor două mandate de viceprimar al comunei, întrucât a deținut, simultan, atât respectiva funcție, cât și pe cele de administrator la două societăți comerciale. El a atacat în instanță decizia inspectorilor de integritate, fără succes însă, iar după epuizarea tuturor căilor ordinare și extraordinare de atac, Prefectura a emis ordin de încetarea înainte de termen al celui de-al doilea mandat în fruntea comunei Vernești.

Comentarii

mafia (16 May, 08:12)
costinel

Atata timp cat in acest judet se merge tot pe abuz,interventii P.S.Diste,cloaca politica,si nu se vrea sa se instaureze disciplina,competentasi corectitudinea vom pluti in continuare in mafia P.S.D.care vor sa puna monopol pe judet.Fac un apel organelor competente sa mai mearga si pe principii legale si sa-si faca serviciul in spiritul legii.!

Raspunde
Primaria Vernesti (16 May, 15:07)
Stanca

Pentru ce ne trebuie Administrator public la Vernesti?A fost Oproiescu primar a vandut toata comuna.A venit Opris Din simpu functionar dupa 4 ani de primarie s-a inbogatit si el si toata familia.Nastase un fost tractorist se tine bine de scaunul Primariei Vernesti.Se vede ca inca mai este ceva de furat. Pentru comuna si pentru oameni nu au facut nimic cei 3 primari.

Raspunde
Inpartial (17 May, 08:20)
costinel

Sunt o persoana care vrea sa scoata la iveala dreptatea si aceasta este ca Opris in patru ani a dezvoltat zona educatie,sanatate,infrastructura cat nu au facut ceilalti doi in douazeci de ani Acesta este adevarul dar votati pe cine da pomeni electorale ca aceasta este tara in care traim HAI SA NE TREZIM>

Raspunde
comentariu (17 May, 19:18)
tanase nely

La data de 05 mai 2017 primarul comunei Vernesti NASTASE DANIEL a fost eliberat din functie de prefectul Buzaului conform Ordinului nr.264 emis ca urmare a Deciziei nr 1524/26-04-2017 a INALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE A ROMANIEI care a anulat recursul ramanand definitiva Sentinta CURTII DE APEL PLOIESTI care a stabilit starea de incompatibilitate a primarului NASTASE DANIEL .De ce dupa aceasta data acest individ nu paraseste birourile primariei Vernesti mintind cetatenii comunei ca tot el este primar, semnand acte oficiale fara ca vreun organ din cele care ar trebui sa verifice daca se respecta ordinul emis de prefectul Buzaului .Salariatii primariei sunt amenintati in permanenta de acest fost primar si nu sunt lasati sa-si exercite atributiile.Ce fac autoritatile ?

Raspunde
costy (18 May, 07:49)
Trucaj

Se pare din auzite ca si postul de Administrator public A"LA TITEL inventatorul acestui post pentru ca nu suporta infrangerea si aplicarea legilor,P.S.D .inpreuna cu alte organe decizionale vor maslui acest concurs si va face castigator pe cei care masluesc documente si se pricep la tractoare, bineanteles si la alte multe magarii.!TREZITI-VA!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker