Smart Start USA este singurul program privat din ţară care urmăreşte crearea primului ecosistem românesc dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital autohton, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii. Pe parcursul lunii octombrie, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat din guvernul Tudose, Harry-Ilan Laufer, care este iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect, a pornit într-un turneu de promovare ,,Smart Start USA – soluţii eficiente de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti” în aproximativ 30 de oraşe.

Caravana Smart Start USA a poposit şi la Buzău, unde Ilan Laufer a explicat celor prezenţi că, la doar la un click distanţă, antreprenorii buzoieni, precum şi cei din restul ţării, pot accesa platforma (https://smartstartusa.net) ce asigură facilitarea accesului la finanţare, îndrumare, educare şi instruire antreprenorială pentru un număr de 10.000 companii româneşti anual care vor să îşi extindă afacerile în străinătate.

,,Implementăm un program ce va oferi oportunităţi reale şi imediate pentru antreprenorii români de a se conecta cu cea mai mare economie a lumii. Prin intermediul programului Smart Start USA, antreprenorii americani vor fi la rândul lor ajutaţi şi încurajaţi să îşi extindă businessul în România, crescând în acest fel volumul investiţiilor străine. IMM-urile eligibile vor putea accesa, prin intermediul băncilor partenere în program, fonduri între 50.000 şi 100.000 de dolari, dar, în funcţie de specificul companiei, sumele pot ajunge la un milion de dolari”, a menţionat Harry-Ilan Laufer, iniţiatorul proiectului.

Printre beneficiile acestui program enumerăm certificare Smart Start USA, accesul la comunitatea Smart Start USA şi al partenerilor, tratament prioritar în baza certificatului Smart Start USA, participarea gratuită la evenimentele Smart Start USA din ţară şi din străinătate, facilitarea accesului la reţeaua ataşaţilor economici ai României în străinătate, facilitarea accesului la reţeaua Camerei de Comerţ şi Industrie a României în ţară şi străinătate, accesul la garanţii din partea Fondului de Garantare şi Contragarantare, soluţii financiare oferite în exclusivitate pentru optimizarea operaţiunilor curente şi acces rapid la finanţare.

Programul SmartStart USA este disponibil pentru companiile din sectorul IT&C, auto, imobiliare, infrastructură şi construcţii, turism, investiţii financiare, agricultură, producţie de mobilă, consultanţă, industria farmaceutică şi medicală. Bugetul programului Smart Start USA este de 500 ­mi­lioane de dolari, valoarea creditului financiar acordat este de maximum 200.000 dolari, aportul propriu de minimum 15%, iar perioada de implementare este de şapte ani.

Evenimentul de la Buzău fost organizat de Fundaţia Laufer în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industriei a României.

Vezi pe AICI o prezentare a programului

DISTRIBUIȚI
loading...