După o primă încercare nereuşită de a scoate la concurs posturile de conducere de la vârful Poliţiei Locale, încercare soldată cu anulareaacestuia pe ultima sută de metri, iar a doua oară a fost suspendat, nici a treia oară nu a fost cu noroc. Niciunul dintre cei cinci candidaţi care s-au prezentat la proba scrisă, culmea, oameni cu ani buni în spate de experienţă în domenii de siguranţă şi ordine publică, specifice funcţiilor scoase la concurs de Primăria Buzău, nu au reuşit să obţină punctajul minim pentru a putea trece la următoarea etapă a concursului, cea a interviului. Proba scrisă a fost susţinută miercuri, iar joi au fost publicate şi rezultatele, nu însă şi punctajele obţinute de fiecare candidat.

Având în vedere „greutatea“ competitorilor, doi candidaţi, actuali angajaţi ai Poliţiei Locale, ale căror dosare au fost acceptate, nici nu s-au mai prezentat la testarea cunoştinţelor. Ceilalţi au avut însă o surpriză.

Potrivit site-ului Primăriei Buzău, în urma selecţiei de dosare înscrise la concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală, din aparatul de specialitate al primarului municipiului Buzău din data de 13 iunie 2018, pentru funcţia de director executiv a fost admis singurul dosar depus – cel al fostului comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, comisar şef (r) Ion Marin.

Pentru funcţia de director executiv adjunct au fost admise trei dosare de candidat – al lui Ionel Moise, fost ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.), al lui Cornel Dumitraşcu, fost ofiţer de informaţii în S.R.I., fratele primarului de Pogoanele, şi al lui Marian Ioniţă, actualmente lucrător în cadrul Poliţiei Locale Buzău.

Acesta din urmă nu s-a mai prezentat miercuri la examenul scris.

Pentru funcţia vacantă de şef Serviciu Circulaţie şi Disciplină Rutieră au fost admise patru dosare – al lui Viorel Niţă, colonel în rezervă, fost lucrător al I.P.J. Buzău, comisar şef (r), al lui Marian Şerbulea, fost purtător de cuvânt al Poliţiei Buzău, (primii doi foşti şefi al Poliţiei Rutiere municipale) al lui Liviu Dragomir, angajat la Poliţia Locală, care nu s-a mai prezentat la „scris“,  şi al lui Liviu Niţă, de asemenea, angajat la Poliţia Locală.

În preziua alegerilor locale din 2012, într-o sâmbătă seară, comisarul şef Ion Marin a fost destituit de la conducerea Inspectoratului Judeţean Buzău, în locul său fiind numit ca interimar un ofiţer din IGPR. Surse din inspectorat spuneau atunci că motivul schimbării este numărul mare al incidentelor electorale ”scăpate de sub control” la nivelul judeţului.

Marian Şerbulea, o figură cunoscută a poliţiei judeţene, s-a aflat în 2012 în mijlocul unui scandal, alături de Cristian Marian. Atunci, întreaga conducere a Poliţiei Municipiului Buzău formată din ofiţerii Marian Şerbulea, Cristian Marian, Relu Ionescu, Cristinel Stanciu şi Ioan Irimia şi-au prezentat demisiile. Ulterior, şeful de atunci al IPJ Buzău , Ion Marin, a explicat că toţi cei cinci erau de mai multă vreme în colimator din cauza activităţii slabe şi a managementului defectuos.

Concursul pentru funcţiile de conducere de la Poliţia Locală va fi reluat, cel mai probabil. Deocamdată, rezultatele pot fi contestate de candidaţi.

La sfârşitul anului 2016, şefii din Palatul Comunal au scos la concurs mai multe posturi de conducere de la nivelul Poliţiei Locale dar şi de la nivelul Primăriei. Pentru funcţiile din cadrul Poliţiei Locale se înscriseseră foşti şefi din Poliţia Buzău, printre care fostul comandant al IPJ Buzău, comisarul Ion Marin. Pe ultima sută de metri, cu doar câteva zile înainte ca examneul să aibă loc, concursul a fost anulat. Motivul: toate angajările în primărie au fost blocate după ce instanţa a suspendat  noua organigramă ce fusese aprobată de consilierii municipali, organigramă din care fuseseră tăiate posturile a peste 300 de poliţişti locali. La începutul lunii aprilie 2018, concursul a fost suspendat în urma unei adrese a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. În opinia mea există legi care favorizează o anumită categorie socială și asistăm la ,,dezvoltarea personală,, a acelei categorii sociale.Asistăm cum cei ,,cu o anumită vârstă,, conduc instituții publice ,în timp ce adolescenții ies de pe băncile școlii agramați funcționali și asta o spune președintele României!,,Poliția buzoiană muncește,,pe /cu legi depășite în multe cauze,motiv pentru care și apar ,,fenomene infracționale,,noi.Prevenirea infracțiunilor,a fenomenelor infracționale noi ar trebui să se facă prin parteneriate cu obligația informării reciproce a părților.În poliție,spitale ,tribunale și penitenciare mereu o să se muncească,dar se muncește cu OMUL!Nu se ,,huzurește ,,nimeni,se muncește însă ar trebui să se muncească pe legi noi,pe parteneriate,ar trebui să se muncească pentru prevenire!42% din absolvenți sunt agramați funcționali /câțiva pensionari,foști șefi de instituții nu reușesc să treacă un concurs,încotro ne îndreptăm?

  2. Adevărul e că ,mai ales la o anumită vârstă ,când se presupune că ai terminat cursurile de zi sau serale ,acum nu mai știu câți ani ,la serviciu te-ai ocupat cu totul altceva decât să stai și să citești bibliografia cerută de concurs ,mi se pare destul de greu să faci față unei concurențe ,în cazul în care aceasta ar fi existat ,iar concurenții ar fi plecat din start cu un anumit handicap ,nu .știu dacă e cuvântul cel mai potrivit ,dar am vrut să spun că alta e situația unui lucrător de nu știu câți ani în Poliție ,mai greu se descurcă ,sau poate face față unui concurs ,ca un proaspăt absolvent al unei anumite forme de învățământ cu materia proaspătă în cap .Deci eu zic să nu aruncăm chiar așa cu piatra ,mai ales că cel puțin din câte știu și am observat eu ,Poliția buzoiană chiar muncește ,acei câțiva agenți pe care îi avem ,nu huzuresc cum spun unii .Muncesc .

  3. Rușinică,domnule comisar șef Ion Marin,n-ați dovedit nimic prin acest concurs!

Comments are closed.