„Mai aproape de glorie cu acest premiu!” Acestea au fost cuvintele cu care celebrul Octavian Ursulescu a ­prezenta­t-o pe scena Concursului de Creaţie MUZIC-ADA pe buzoianca Dora Gaitanovici, după ce aceasta a fost desemnată marea câştigătoare a competiţiei.

   Buzoianca în vârstă de 17 ani şi-a adjudecat Trofeul Mu­sic-Ada, în valoare de 5.000 euro, cu piesa „Mai aproape”, pe care a interpretat-o live alături de colegii ei de trupă. Pe scenă, trofeul i-a fost înmânat Dorei de către fostul ministru al Culturii Adrian Iorgulescu, acum preşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

   Aflată la prima ediţie, competiţia este organizată la iniţiativa Uniunii Compozitorilor şi Muzicologiclor din România -ADA, pentru compozitorii români de muzică pop şi s-a desfăşurat în datele de 4 şi 5 noiembrie, la Sala de concerte „Mihail Jora” (Sala Radio) din Bucureşti. Juriul a fost format din George Natsis (preşedintele juriului), Gabriel Băruţă, Edu­ard Cârcotă, Adrian Despot, Alexandru Pelin, Adrian Ordean şi Mihai Pocorschi, care au selectat un număr de 15 creaţii muzicale, ce au participat în finala în care s-a cântat live.

 „Este anul Dorei“

    „Am cunoscut-o cu plăcere anul trecut la Mamaia Copiilor, o pot considera deja o adultă a muzicii uşoare româneşti, la doar 17 ani. Este un fenomen această fată şi mă bucur că putem să îi dăm aripi cu acest concurs pe care îl consider o ­pia­tră de temelie în muzica românească. Ea marchează deja istoria în acest concurs, are încă ochi de copil, dar palmares de campion. Ea este Dora şi va reprezenta viitorul”, a subliniat fostul ministru Adrian Iorgulescu.

   Şi Octavian Ursulescu, prezentatorul spectacolului, a lăudat-o pe buzoianca noastră şi le-a amintit celor prezenţi în sală că Dora a câştigat recent premiul III la Festivalul Internaţional „George Grigorescu” şi trofeul ediţiei cu numărul 50 a competiţiei de la Amara. Ursulescu a precizat că „anul 2017 este clar anul Dorei, este consacrarea ei, mai ales că după liceu, buzoianca a promis că va da la Universitatea de Muzică, unde George Natsis a dezvăluit că o aşteaptă cu mare neră­b­dare”.

   În încheiere, adolescenta de 17 ani le-a mulţumit tutu­ror celor care au sprijinit-o pe acest drum până acum: juriului, oamenilor dragi ei, profesorilor care de-a lungul timpului au „construit” la temelia ei muzicală şi colegilor ei din trupă : Ruxandra, Andrei şi Codruţ, care au sprijinit-o la finalul evenimentului, cântând încă o dată piesa câştigătoare a ediţiei,  „Mai aproape”.

   În afara concursului, în cele două zile ale manifestării au susţinut recitaluri şi Mihai Trăistariu, Luminiţa Anghel şi trupa Talisman.

 

DISTRIBUIȚI